Thema-avond over het niet-pluisgevoel bij Alzheimer Café Harderwijk

Huisarts Jan Runhaar en casemanager dementie Anneke Runhaar zijn maandag 17 oktober te gast in het Alzheimer Café Harderwijk waar zij zullen spreken en vragen beantwoorden over het niet-pluisgevoel.

Dementie is een proces van achteruitgang in het functioneren van onze hersenen.

Dit achteruitgangsproces loopt lang niet altijd hetzelfde en in hetzelfde tempo. Ook de vorm van dementie speelt een rol.
Er zijn aanvankelijk vaak kleine veranderingen waarbij de omgeving zich zorgen maakt over bepaald gedrag of over het mislukken van routinehandelingen bij de betrokken persoon.

Men heeft een niet-pluisgevoel en vraagt zich af wat er aan de hand is. Men vermoedt misschien dementie, maar er is twijfel, het gevoel is vaag. Het is vaak lastig om bepaalde signalen te onderscheiden van normale ouderdomsverschijnselen. De huisarts is dan meestal de eerste persoon waar mensen uiteindelijk te rade gaan als er iets aan de hand is.

Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familie, vrienden en hulpverleners. Het wordt georganiseerd door de regionale afdeling Noordwest-Veluwe van Alzheimer Nederland. De gasten praten met elkaar in een gemoedelijke sfeer over de dingen die ze meemaken, over dementie, en over de mogelijkheden voor hulp en dienstverlening onder leiding van een deskundige gespreksleidere.
Voor meer informatie kunt u terecht bij Anneke Vegter, coördinator van Alzheimer Café Harderwijk, 06-10847349 of [email protected]