Succesvolle eerste Thuishuiselijke HerfstLunch

Vorige week Woensdag vond de eerste Thuishuiselijke Herfstlucht van Stichting Thuishuis Harderwijk plaats. Deze werd aangeboden door Holy Moly, de Gemeente Harderwijk en Stichting Thuishuis Harderwijk.

De organisatie was in handen van de vrijwilligers van Stichting Thuishuis Harderwijk

Vrijwilligersorganisatie Stichting Thuishuis Harderwijk zet zich al jaren in om eenzaamheid onder ouderen te bestrijden en te voorkomen. Voor het eerst heeft de Stichting gekozen om door middel van een aangeboden lunch bij Holy Moly, nog voor de komende donkere dagen alleenstaande en alleengaande ouderen op een leuke manier in contact met elkaar te brengen. En dat is gelukt!

“De aanmeldingen stroomden al vlug na de bekendmaking van deze Thuishuiselijke HerfstLunch binnen en zaten wij al spoedig op het maximum aantal personen”, aldus Natascha Kruger, coördinator van Stichting Thuishuis Harderwijk. Het doel was om mensen in contact met elkaar te laten komen, om vanuit dit eerste contact vaker met elkaar af te spreken. Bij elkaar thuis? Bij Holy Moly? Volgende week? Of wellicht wel met de kerstdagen?

Als thema van de HerfstLuch werd “Durf te vragen” gebruikt en zo werden met behulp van de aanwezige vrijwilligers best wat durfvragen gesteld en ook opgelost. De sfeer die de vrijwilligers creëerden bleek er een van goud te zijn. De overige bezoekers van Holy Moly dachten dat het een verjaardagsfeestje was van iemand uit een grote familie. Echter kende het merendeel van de bezoekers van de Thuishuiselijke HerfstLunch elkaar vooraf niet. De Stichting kon geen groter compliment krijgen voor deze HerfstLunch.

Herfstlunch Thuishuis Harderwijk