Steven van Geelen (32) is Harderwijker van het jaar 2017! (video)

Vrijdagavond 8 december 2017 vond de verkiezing van de Harderwijker van het Jaar 2017 plaats. Dit evenement, werd de 14de keer gehouden.

De 3 genomineerden Anton Daniels, Steven van Geelen en Geertje de Roo, hadden veel fans meegenomen om hen aan te moedigen. En werd vol spanning afgewacht op het verlossende woord van Marcel Geerlings "wie wordt de Harderwijker van het Jaar 2017"

De gelukkige winnaar is Steven van Geelen. Hij werd uitgeroepen tot Harderwijker van het jaar 2017. De Vischpoortschaal werd overhandigd door Matty Moggré (Harderwijker van het Jaar 2016).

 

Steven zet zich al jaren in voor het culturele leven voor Harderwijkse jongeren. Zo is hij één van de initiatiefnemers en het creatieve brein van Stichting Underground (2003).

Steven is samen met anderen al zo’n 15 jaar de energieke motor achter veel vernieuwende en succesvolle initiatieven die Harderwijk meerdere malen op haar kop hebben gezet en veel (jonge) bezoekers aanspreken. Van politieke evenementen tot dansfeesten. Hij toont durf en laat daarmee zien ook de grote menigte te bereiken. Wat ooit letterlijk begon als een underground beweging, heeft een steeds bredere schare aan trouwe fans opgeleverd van o.a. Lalaland, WAUW! en Blije bietjes.
 
Naast alle vrijwillige inzet voor festivals, vernieuwt van Geelen ook vanuit de horeca onderneming Walhalla aan het strandeiland. Steven zoekt samenwerking en verbindt diverse organisaties met "zijn" stadsstrand. Hij biedt ruimte en een podium voor vernieuwende en verbindende activiteiten die buiten de gebaande paden gaan: yoga op zondag met anti-kater ontbijt, jamsessies van Popschool Harderwijk, sportevenementen en samenwerking met Filmhuis Harderwijk in de vorm van een openluchtbioscoop.

Het nieuwste initiatief uit de koker van o.a. Van Geelen is "Village People" Harderwijk: "Village People" brengt LHBTQI's uit alle culturen bij elkaar: online, op de dansvloer, op filmavonden en op nog verder te ontwikkelen (culturele) activiteiten. Ze zijn toegankelijk voor iedereen. Hiermee geeft hij ook minderheden een stem en creëert hij een kleurrijk platform binnen de Harderwijkse samenleving waarbij hij ook regelmatig voorlichting geeft op o.a. scholen.

Met zijn initiatieven en activiteiten verbindt Steven van Geelen een hele generatie jonge mensen aan de stad Harderwijk. Deze generatie voelt zich deel van een gemeenschap. Een generatie die zich op den duur wil vestigen, huizen koopt, kinderen krijgt. In potentie komen er hierdoor meer hoger opgeleiden terug naar de stad, wat niet alleen zorgt voor een economische impuls, maar ook voor meer diversiteit en een verjonging van burgers die zich aan de stad binden.

Steven van Geelen Harderwijker van het Jaar 2017