Rijk en Cok Van den Ancker 60 jaar getrouwd

Dinsdag 16 april a.s. hoopt het echtpaar Van den Ancker hun 60-jarig huwelijksjubileum te vieren. Burgemeester Joon bracht het echtpaar op woensdag 10 april alvast een felicitatiebezoek.

Echtpaar van den Ancker 60 jaar getrouwd

Levensloop 60-jarig huwelijk echtpaar Van den Ancker – De Kwant 

Rijk en Cok komen beiden van de boerderij in het Westen van het land, onder de rook van Amsterdam. Toen zij elkaar leerden kennen bleken ze op dezelfde dag geboren. Verjaardagen worden dus altijd samen gevierd al schelen zij wel 4 jaar in leeftijd. Ondanks de grote wens van Rijk om op de boerderij te kunnen blijven wonen is dat tijdens zijn werkzame leven niet gelukt. Rijk werkte bij de gemeente Amstelveen bij de afdeling machinepark, reed op een tractor en werkte met machines om bermen te beheren. Sportvelden aanleggen was ook een belangrijk onderdeel en de laatste jaren bestuurde hij een kraan op een vaste locatie in Amstelveen waar hij compost hopen omzette voor de zogenaamde groenbemesting.

Cok werkte als oudste van een gezin van 10 kinderen mee in het huishouden en werd in het eerste jaar van hun huwelijk al moeder. Een fulltimebaan zat er daardoor niet in. Het zorgen voor de twee kinderen en later scholen en kantoren schoonhouden voor wat extra luxe maakte dat Rijk en Cok van de Veluwe hun thuisbasis konden maken.

De ouders van Cok bezaten een vakantiewoning op de Woudstee waardoor het gezin al zo'n 60 jaar in Hierden en omgeving kwam. Hier kwam ook de droom van Rijk tot leven. Zij wonen nu, op de plek waar eerst een houten vakantiewoning stond, in een geheel eigen ontworpen boerderij. Van buiten en van binnen ademt het de sfeer van 'toen'. Later zijn ook beide kinderen naar de Veluwe verhuisd. De liefde die zij van hun ouders voor de natuur en daarbij het wild spotten met de paplepel ingegoten kregen, maakte dat ook zij inmiddels met veel plezier in Hulshorst zijn gaan wonen.

Rijk en Cok zijn de trotse grootouders van 5 kleinkinderen en zelfs overgrootouders van 2 achterkleinkinderen! Ondanks zorgen om afnemende gezondheid in de afgelopen jaren is het leven voor hen beiden zeer de moeite waard. Genietend van familie die hen vaak komt opzoeken en het heerlijke stekkie hopen zij hier nog lang samen met hun trouwe viervoeter te kunnen genieten.