Stadstoezicht samen met inwoners voor een veilig en schoon Harderwijk

In Harderwijk staat een veilige, hele en schone omgeving hoog op de agenda van college en gemeenteraad. De medewerkers van Stadstoezicht dragen hieraan bij door de samenwerking binnen de wijken tussen bewoners, organisaties en de gemeente te versterken.

Aanwezig op straat

De medewerkers van Stadstoezicht zijn letterlijk aanwezig op straat, in fietsenstallingen, in parkeergarages, bij evenementen en op tal van andere locaties waar hun inzet nodig is. De buitengewoon opsporingsambtenaren (Boa's) zien toe op de naleving van het parkeerbeleid en de algemene plaatselijke verordening (APV). In de APV staat wat wel en wat niet mag op het gebied van openbare orde, veiligheid van de weg, toezicht op speelgelegenheden, hondenpoep en nog veel meer.
 

Samenwerken in de wijk

Maar de belangrijkste taken liggen in het bevorderen van de samenwerking binnen de wijk, zodat er meer inzicht en overzicht komt over wat er speelt in de wijk en er samen aan oplossingen kan worden gewerkt.  De Boa’s zoeken actief het contact met de netwerken die in de wijken aanwezig zijn, zoals medewerkers van woningcorporaties, wijkmanagers, wijkbeheerders, wijk- en buurtteams en de regisseur maatschappelijke zorg.
 

Contact met Stadstoezicht

Als u een idee of vraag heeft, of melding wilt maken van iets in de openbare ruimte van Harderwijk en Hierden, neemt u dan contact met ons op. Stadstoezicht houdt dagelijks van 15.30 tot 16.00 uur een inloopspreekuur in het kantoor aan de Havendam. Telefonisch is Stadstoezicht de gehele dag te bereiken via Snel Herstel, tel. 411 333. 
Weten wie de wijkboa’s zijn en in welke wijken zij werken? Kijk op www.harderwijk.nl/wijkboa.