Stadscamping verdwijnt uit Harderwijk

Door Petronella van het Goor - De Stadscamping Harderwijk heeft afgelopen weekend toch echt voor het laatst op de huidige locatie gedraaid. 

De VVD heeft aan het college van burgemeester en wethouders gevraagd of de camping er mocht blijven staan in 2020, maar dat is volgens het college geen optie.

Het terrein van de stadscamping is nodig voor parkeerplaatsen, omdat in het eerste kwartaal van 2020 wordt begonnen met het saneren en bouwrijp maken van de derde fase van het Waterfront, waardoor veel van de huidige parkeerplaatsen verdwijnen. “In verband met de aanvang van het toeristen- en evenementenseizoen dient begin april 2020 op de Stadswerven weer voldoende parkeercapaciteit op betrekkelijk korte loopafstand van binnenstad en boulevard beschikbaar te zijn. Het parkeeroverloopterrein is op een dusdanige afstand tot de binnenstad gelegen, dat hiervoor geen draagvlak zal zijn bij bewoners en ondernemers van de binnenstad. Daarom dienen na voltooiing van de werkzaamheden alle nog beschikbare gronden te worden aangewend”, aldus het college.

Al langere tijd zijn de eigenaren van de stadscamping op zoek naar een nieuwe locatie, maar die is nog altijd niet gevonden. De komende weken moet de camping gaan ontmantelen.

Lees ook:
Mogelijk behoudt van de Stadscamping op de huidige locatie?