Mogelijk behoudt van de Stadscamping op de huidige locatie?

In 2018 is de pop-up stadscamping gestart op het terrein van het Waterfront waar fase 3 gerealiseerd gaat worden. In de afgelopen jaren is gebleken dat dit een succesvolle invulling is geweest voor de recreatie en het toerisme in de stad. 

Met de eigenaren is een overeenkomst afgesloten dat ze deze locatie kunnen gebruiken tot 1-1-2020

Nu is er onduidelijkheid ontstaan bij de eigenaren van de stadscamping na diverse gesprekken te hebben gehad met de Gemeente en het Consortium wanneer en in welke mate er werkzaamheden plaats gaan vinden op de locatie van de stadscamping.
 
De VVD Harderwijk-Hierden is van mening dat het voor Harderwijk en Hierden bijzonder positief zou zijn als de de stadscamping toch een jaar langer zou kunnen blijven en heeft daarom aan het college vragen gesteld wat de mogelijkheden zijn voor het behoud van de stadscamping in 2020. Daarnaast vraagt de VVD of de Gemeente een verbindende rol kan spelen bij het zoeken naar een andere locatie.
 
Voor de VVD is het duidelijk dat met ruim 8.000 overnachtingen, waarbij 95% van de bezoekers van buiten Harderwijk kwam en daarvan een groot aantal buitenlandse bezoekers, dit voor de Gemeente en binnenstad een succesvol project geweest. De diverse evenementen die hier georganiseerd zijn en het veelvuldige bezoek van onze inwoners aan de stadscamping droegen bij aan het succes.

Met de eigenaren is een overeenkomst afgesloten dat ze deze locatie kunnen gebruiken tot 1-1-2020. AL geruime tijd zijn er gesprekken tussen de eigenaren en de Gemeente Harderwijk voor een nieuwe locatie van de stadscamping. Helaas heeft dit (nog) geen concrete resultaten opgeleverd.

Tijdens de gesprekken die de eigenaren met de Gemeente en het consortium is er onduidelijkheid ontstaan bij de eigenaren van de stadscamping wanneer en in welke mate er werkzaamheden plaats gaan vinden op de locatie van de stadscamping. Als in 2020 geen ingrijpende werkzaamheden gaan plaatsvinden op de huidige locatie van de stadscamping, is er misschien toch de mogelijkheid om de stadscamping een jaar langer op de huidige locatie te behouden. En de VVD vindt het bijzonder spijtig als deze conclusie achteraf getrokken wordt, terwijl er vooraf op ingespeeld kan worden.

Ook hebben de gesprekken voor een nieuwe locatie nog geen resultaat opgeleverd. Omdat er locaties in beeld zijn die geen eigendom zijn van de Gemeente Harderwijk, maar wel in bezit van partijen waar de Gemeente veel mee samenwerkt, hoopt de VVD dat de Gemeente hier een verbindende rol in kunnen spelen.

Conclusie voor de VVD Harderwijk-Hierden is dat het duidelijk is dat de stadscamping een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan het recreatie en toerisme van Harderwijk. Daarom is het voor de VVD belangrijk dat de stadscamping zo lang mogelijk op de huidige locatie kan blijven of dat er een mooie nieuwe locatie op korte termijn wordt gevonden.

Via de ingediende vragen hoopt de VVD op korte termijn duidelijkheid te krijgen hierover.
 
De vragen zijn ingediend door Maarten van Panhuis – VVD Harderwijk-Hierden: Voor aanvullende vragen en/of informatie kunt u contact opnemen met hem via: 06-83847836

De ingediende vragen zijn als volgt:
 
  1. Hoe kijkt de Gemeente terug op de invulling van de stadscamping tot op heden?
  2. Welke (bouw) activiteiten staan gepland voor 2020, waardoor het voorbestaan van de stadscamping niet mogelijk is?
  3. Zijn er nog mogelijkheden die het college kan onderzoeken om de stadscamping op de huidige locatie toch nog te kunnen behouden in 2020?
  4. Is de Gemeente bereid om een verbindende rol te spelen tussen de stadscamping en eigenaren van mogelijke vestigingslocaties die geen eigendom van de Gemeente zijn?
  5. De overeenkomst loopt af op 1-1-2020, dus moet de stadscamping begin November gaan beginnen met het ontmantelen van de camping. Is het mogelijk om de stadscamping nog 2 maanden extra de tijd te geven, om zeker te zijn dat alle opties onderzocht zijn?
Begin November moet de stadscamping gaan beginnen met het ontmantelen van de camping om klaar te zijn op 1-1-2020. Daarom het verzoek of om de vragen op een zo kort mogelijk termijn, doch uiterlijk de 2e week van november te beantwoorden.

VVD Harderwijk-Hierden