Soos open voor mantelzorgers

De nieuwe ontmoetingsplek voor mantelzorgers, Sociëteit De Mantel, gaat aankomende zondagmiddag voor de derde keer open.
 

Zondag 14 juni is de tweede zondag van de maand. Net als alle komende tweede zondagmiddagen in de maand zijn mantelzorgers, zorgvrijwilligers én oud- of ex-mantelzorgers dan tussen 12.30 en 17.00 uur van harte welkom in het gebouw van Centrum de Zin aan de Stationslaan. Een plek om even bij te komen, ervaringen uit te wisselen of voor een luisterend oor.

Ondanks het zonnige weer en het feit dat 10 mei Moederdag was, kwamen bij de eerste twee edities telkens twaalf mantelzorgers even de sfeer proeven. Het zonnetje nodigde juist uit om gezellig buiten te gaan zitten. In de sociëteit staan ontmoeten en ontspanning voorop. Omdat mantelzorgers het niet vaak gemakkelijk hebben, vinden de initiatiefnemers. Door met anderen te praten komen bezoekers erachter hoe ze bepaalde zaken op het gebied van mantelzorg praktischer en handiger kunnen aanpakken. Voor wie liever een (bord)spelletje wil spelen, staan zondagmiddag ook genoeg tegenspelers klaar.