​Sneller in Amersfoort vanuit Harderwijk en Nijkerk

Vanaf vandaag rijden er vier nieuwe spitstreinen in de ochtend en middag tussen Harderwijk-Nijkerk-Amersfoort. Met ingang van de nieuwe dienstregeling gaan er vier extra spitstreinen rijden in de ochtend (van Harderwijk via Nijkerk naar Amersfoort) en vier extra spitstreinen in de middag (van Amersfoort via Nijkerk naar Harderwijk). 

Om dit te vieren mocht burgemeester Harm-Jan van Schaik vanochtend op het fluitje blazen.

Snelle Jelles in Harderwijk en Nijkerk
De reizigers die de spitstrein nemen zijn met recht Snelle Jelles. Tot tien minuten eerder zijn ze in Amersfoort. Daarbij komt dat de overstap richting bijvoorbeeld Utrecht daardoor ook verbetert waardoor je tot een half uur eerder daar kunt zijn. En in de middag andersom zodat je eerder thuis bent. Om dit te vieren deelde de NS in de ochtend van maandag 16 december aan reizigers op station Harderwijk en Nijkerk een Snelle Jelle uit.
 
Burgemeester Van Schaik: “De dagelijkse inzet van de extra spitstreinen van Harderwijk naar Amersfoort is een eerste stap voor verbetering van een snellere verbinding via het spoor. Echter er is meer nodig om de reismogelijkheden via het spoor te  verbeteren en hiermee een betere bereikbaarheid van Harderwijk te realiseren. Gemeente Harderwijk blijft zich hiervoor actief inzetten in samenwerking met de betrokken partijen.”