Schrijf een brief, verander een leven

Kom meeschrijven met Amnesty Harderwijk in Centrum de Zin, Stationslaan 32 op zaterdag 10 december van 13:00 – 17:00 uur. Voorbeeldbrieven en schrijfmaterialen zijn aanwezig.

Amnesty schrijfactie 10 december in De Zin

Amnesty voert onophoudelijk actie voor honderden mensen die onterecht vastzitten of worden bedreigd vanwege hun activiteiten, mening of om wie ze zijn. Voor de wereldwijde schrijfactie Write for Rights schrijven we dit jaar voor tien mensen die zijn opgepakt omdat ze vreedzaam gebruikmaakten van hun recht om te demonstreren. Ze hebben niets misdaan, maar worden toch gestraft. Samen zetten we met brieven de autoriteiten onder druk om hen vrij te laten of gerechtigheid te geven.

Ieder jaar rond 10 december worden miljoenen brieven geschreven. En we sturen kaarten aan de tien personen zelf, om hen een hart onder de riem te steken. Door de massale stroom brieven en kaarten vanuit de hele wereld zorgen we voor verandering voor deze mensen. Onze brieven hebben effect!

Wie liever thuis schrijft kan een individueel schrijfpakketje met voorbeeldbrieven aanvragen. Stuur een mailtje naar [email protected] en wij bezorgen het pakketje thuis. Desgewenst halen we de geschreven brieven weer op, maar afgeven in De Zin kan ook. Wij regelen de gezamenlijke verzending van alle brieven naar Amnesty in Amsterdam.

Doe mee op de Dag van de Mensenrechten en kom op voor vreedzame demonstranten uit Bangladesh, Kameroen, Cuba, Frankrijk, Hong Kong, Iran, Marokko, Paraguay, Rusland en Zimbabwe.