​Sandra Schuurkamp uit Hierden begint Zorgboerderij Mooi Buiten: ‘Ik gun iemand een leuke dag’

Sandra Schuurkamp uit Hierden werkt al jaren met veel plezier bij Pensionstalling Olofsen in Hierden. Onlangs is ze Zorgboerderij Mooi Buiten begonnen: “Ik wil jongeren of jong volwassenen met een verstandelijke of licht lichamelijke beperking meenemen tijdens mijn werkzaamheden bij de pensionstalling”.

Bij de pensionstalling staan twintig paarden en pony’s. Daarnaast zijn er ook geiten, kippen en een hond die het leuk vinden om aandacht te krijgen.

Sandra: “Ik zorg ervoor dat de paarden elke dag lekker de wei in gaan en verzorg daarnaast alle bijhorende stalwerkzaamheden. De combinatie van buiten zijn en het werken met dieren is iets wat goed bij mij past”.

Zorgboerderij Mooi Buiten biedt dagbesteding op basis van PGB. Sandra kan twee personen per dag meenemen tijdens haar werkzaamheden bij de pensionstalling. “Met maximaal twee personen per dag kan ik echt de aandacht geven die iemand verdiend. Als ik alleen werk ben ik in ongeveer drie uur klaar met mijn werkzaamheden, maar ik heb de hele dag de tijd om persoonlijke begeleiding te geven. Het is vooral belangrijk om per persoon te kijken wat diegene leuk vind om te doen”.

Sandra Schuurkamp

Wat ga je zoal doen op een dag?
“Werken op de pensionstalling is heel divers. Op een boerderij is altijd wel iets te doen maar een aantal werkzaamheden die er zeker bij horen zijn: paarden naar de wei brengen, stallen uitmesten, eitjes rapen van de kippen, de geiten voeren en er is natuurlijk ook genoeg tijd om bijvoorbeeld de paarden te borstelen”, aldus Sandra.

‘Een leuke en zinvolle dag’
“Werken met dieren en in de buitenlucht zijn geeft mij veel voldoening. Deze ervaring gun ik een ander ook en wil ik daarom graag delen met iemand voor wie het niet vanzelfsprekend is om zomaar overal aan het werk te gaan. Je kunt daarom een leuke en zinvolle dag verwachten. Naast de normale werkzaamheden is er ook genoeg tijd voor omgang met de dieren”.

Neem contact op
Houd je van werken met dieren en lijkt het leuk om Sandra op de boerderij te helpen? Neem dan gerust contact op met Sandra Schuurkamp.

zorgboerderijmooibuiten.nl
[email protected]
Telefoonnummer: 0682849207
Adres: 2e parallelweg 15 Hierden

Zorgboerderij Mooi Buiten
(Sandra Schuurkamp)