De berg op voor Ingur

Door Petronella van het Goor - Vorig jaar bedwong hij zelf nog de Mont Ventoux op een speciale fiets, met fietsbuddy. Dit jaar lukt het Ingur helaas niet meer. Daarom gaat een team met familieleden in zijn plaats de berg op tijdens Tour du ALS op 13 juni. 

“De diagnose ALS is momenteel helaas nog een doodvonnis

Met de opbrengst van onder meer de Tour du ALS kan verder onderzoek worden gedaan. Voor Ingur is het te laat, maar hopelijk is er dan voor toekomstige patiënten kans op genezing”, zeggen Tsjomme en Angelique Spoelstra, zwager en schoonzus van Ingur.
 
Drie zwagers, een schoonzus, stiefzoon en aangetrouwde neef van Ingur zoeken in de periode tot 13 juni zoveel mogelijk sponsoren. “Wij zijn vorig jaar als toeschouwer naar de Mont Ventoux gegaan om Ingur aan te moedigen en dat heeft veel indruk op ons gemaakt. Ingur heeft zich sinds zijn diagnose ingezet voor stichting ALS en daar willen wij nu ook ons steentje aan bijdragen.” Ingur kreeg in oktober 2021 de diagnose. Op dit moment gaat hij hard achteruit. “Zijn spraak is al minder en ook zijn spieren vallen uit. Uit eten gaan, waar ze vroeger zo van konden genieten, zit er helaas niet meer in.” Tsjomme en Angelique geven aan dat zijn wereld steeds kleiner wordt. “Het afscheid nemen is begonnen. Hij geniet nog van zijn kinderen en kleinkinderen, maar wetende dat je die niet op ziet groeien, is natuurlijk vreselijk. Het zal geen maanden meer duren.”  

Ze willen zoveel mogelijk geld ophalen voor onderzoek. “We merken dat het best moeilijk is om te blijven vragen aan mensen in de eigen kring. Daarom hopen we op deze manier ook anderen te bereiken. Want het nodig dat deze ziekte aandacht blijft krijgen.”
 
Doneren kan via deze link: De berg op voor Ingur tegen ALS (tourduals.nl)

ALS de berg op voor Ingur