Ruim 1100 liter erwtensoep voor Vakantieschip PWA

Door de COVID pandemie heeft Vakantie Hospitaalschip Prins Willem Alexander al een jaar geen inkomsten. Voor wat positieve energie richting de toekomst organiseerden vrijwilligers van het schip een erwtensoep actie!

Ineke Groen van cateringbedrijf CuisIEN uit Westerland wist Arja Smit en Renate van der Laan te porren voor het opzetten van een Erwtensoep actie en daar lieten de dames geen gras over groeien

Binnen een dag was het programma in kannen en kruiken en werden alle vrijwilligers van het schip benaderd om te helpen bij de verkoop van erwtensoep.
 
Er werd in eerste instantie ingezet op de verkoop van 800 liter soep, maar binnen een paar dagen bleek dat niet voldoende te zijn. Er werd zo enthousiast gereageerd op de actie (2 vrijwilligers wisten ieder al 150 liter te verkopen) dat de productie opgeschaald werd naar 1000 liter. Inmiddels is de soep uitverkocht en is de eindstand 1120 liter.
 
Ook de sponsoring van diverse ingrediënten verliep voorspoedig, waardoor de kosten laag blijven en er een flink bedrag overblijft. Op dit moment wordt er hard gekookt aan boord van het schip, door Ineke van CuisIEN en enkele vrijwilligers.  Vrijdag en zaterdag vindt de uitlevering van de soep plaats. Een perfecte timing, want met de huidige vorstperiode is het echt snertweer.
 
De uiteindelijke opbrengst voor het schip wordt geschat op ruim 7000 euro, waar het bestuur van de PWA natuurlijk ontzettend blij mee is.
 
Naast de verkoop van soep zijn er ook diverse donaties gedaan, wat het bedrag nog aanzienlijk verhoogd. Kortom, een super actie! Voor degene die het schip ook een warm hart toedraagt kan een donatie doen via de doneerknop op de website van www.vakantieschip.nl

Erwtensoep