PowerSlide24Kika 2017 breekt alle records ’24 uur skaten tegen kinderkanker’

Op vrijdag 1 en zaterdag 2 september stond Flevonice te Biddinghuizen in het teken van de 14e editie van Powerslide24KiKa: het grootste en gezelligste skate-evenement van Nederland.

Vierentwintig uur skeeleren, solo, in duo’s of in een team. Hierbij proberen de deelnemers zoveel mogelijk geld op te halen voor Stichting KiKa, die onderzoek naar kinderkanker ondersteunt.

Voor het eerst in 14 jaar is de magische grens van € 100.000,- gepasseerd en is er € 101.741,75 voor KiKa ingezameld.  
 
Na het startschot op een zonnige vrijdagmiddag 15.00 uur volgde een gezellige avond met als vaste prik het foute uur, waarbij deelnemers verkleed de baan op gaan. Huisspeaker Henk Jan Kerkhoff zweept de deelnemers op voor de moeilijke nachtelijke uren.  ’s Nachts is er geen geluid, de rijders rijden hun rondes en de aflossing pikt wat slaap in een tent of caravan of zit bij een gezellig kampvuur. Om 07.00 uur pakt de speaker de draad weer op en praat de rijders de laatste 8 uur door. Er kan afgeteld worden naar de finish om 15.00 uur.  De weersomstandigheden zijn buitengewoon goed!  
 
Volwassen teams, duoteams, solisten en kidsteams strijden om een podiumplaats. Er wordt  gereden volgens een estafettesysteem, waarbij er 24 uur 1 rijder per team op de baan moet zijn. Deze editie rijden er 11 solisten mee en ruim 100 kids beneden de 18 jaar, die met allerlei bijzondere acties veel geld opgehaald hebben: ‘kinderen skaten voor kinderen’; een mooi gebaar! 

Bijzondere verschijning

Een opvallende verschijning tussen alle deelnemers op skeelers is het Quad Squad team van hoofdsponsor Powerslide dat op Roller Derby skates rijdt. De derby skates (met wielen 2 aan 2) hebben veel meer weerstand en minder afzetmogelijkheid, maar je kunt er wel sneller mee stilstaan en leuke trucjes doen.   
24 uur skaten voor KIKA

Solist Rick Broshuis breekt het baanrecord met 189 rondes, zo’n 570 km!

Dat maakt hem Mister Solo 24KiKa! De eerste prijs voor het beste volwassen team is ‘Team Staphorst’. Verder zijn er podiumplaatsen voor het beste kidsteam: ‘Lenferink 1 (SC Wijheruit)’, het beste duoteam: het Franse team ‘Sylvain et son papa’, de  bijzonderste en gezelligste teams van: SC Oldebroek De WijheRuit en de teams met het meeste sponsorgeld, drie teams van: Leisure World Dronten, allen kids, met € 10.723,-.   
Uitslagen Op de website www.24kika.nl staan alle rijdersuitslagen en de uitslag van de lotenverkoop.