Philippe Elan op De Essenburgh in Hierden

Philippe Elan staat vooral bekend als ambassadeur van de Franse muziek. 

Op zondag 13 september staat hij, samen met gitarist/pianist Reyer Zwart, in Kasteel De Essenburgh voor een intiem concert. Deze voorstelling is inclusief een Frans dinerarrangement.

In 1985 kwam Philippe naar Nederland en nog geen jaar later wint hij de eerste prijs op het chansonconcours van de ‘Alliance Franҫaise’. In 1988 maakt hij zijn theaterdebuut met een verrassend programma met het Gemini Ensemble. Deze samenwerking resulteert in een eerste cd, ‘Chansons Classique’, die in 1991 wordt bekroond met een Edison Award. Hierdoor komt zijn carrière in een stroomversnelling. Er volgen theatertours door Nederland waarin hij optreedt met onder meer Cor Bakker, Louis van Dijk en Liesbeth List. Afgelopen voorjaar was Philippe tevens één van de solisten in ‘Vive la France’, een sfeervol theaterconcert met de mooiste Franse liedjes.

In dit intieme programma wordt hij begeleid door Reyer Zwart op gitaar en piano. Het wordt een heel persoonlijk programma, waarin hij de mooiste Franse chansons uit zijn omvangrijke oeuvre zal vertolken. En omdat Philippe al bijna dertig jaar in Nederland woont er werkt zal hij ook een paar Nederlandse nummers ten gehore brengen.

Philippe Elan doet tijdens zijn tour op 13 september Kasteel De Essenburgh aan, inclusief een Frans dinerarrangement voor een totaalbelevenis. Kijk voor meer informatie op www.theaterharderwijk.nl

Philippe Elan Theater Harderwijk