Overeenkomsten voor nieuwbouw en aansluiting op het warmtenetwerk voor nieuwe wijk Ons Stadsgezicht getekend

Vrijdag 30 juni 2023 tekenden de gemeente Harderwijk, Van Wijnen Projectontwikkeling Midden en Warmtenetwerk Harderwijk de overeenkomst voor de nieuwbouw en de overeenkomst voor aansluiting op het warmtenet voor Ons Stadsgezicht: een nieuwe woonwijk in het Waterfront. Met het plaatsen van de handtekeningen legden zij de samenwerking vast. Het was een feestelijk moment bij de buren in het Bottermuseum.

Ons Stadsgezicht wordt een unieke plek in Harderwijk, slechts door de Vissershaven gescheiden van de binnenstad

Er verrijzen hier straks 193 woningen. Koop en huur, groot, klein en alles daartussenin. Geschikt voor verschillende doelgroepen. Er is volop variatie in type woningen. Je vindt hier levensloopbestendige hofwoningen met een bad- en slaapkamer op de begane grond, studio’s en gezinswoningen voor starters en doorstromers, stoere herenhuizen en stadswoningen. Gezinnen, stellen, singels, jong en oud(er) wonen hier straks samen. 
 
Ons Stadsgezicht Harderwijk

Gemeente Harderwijk en Van Wijnen werken weer samen
Net als bij Kade 05 en Kade 10 (andere wijken in aanbouw in Waterfront fase 3), is dit weer een samenwerking met Van Wijnen Projectontwikkeling Midden.
 
Wethouder Edwin Enklaar: “De samenwerking bevalt ons zeer goed. In Waterfront fase 3 willen we echt voor diverse doelgroepen bouwen, zodat iedereen een plek kan krijgen in deze wijk. Het plan van Van Wijnen voldoet hieraan en daar zijn wij erg blij mee. Het draagt daarmee bij aan het invullen van de grote behoefte aan verschillende woningen in Harderwijk.”
 
Rogier Meeuse, projectontwikkelaar Van Wijnen: “Met Ons Stadsgezicht zijn wij trots om bij te dragen aan een diverse en duurzame wijk. Al bij aanvang van het plan stond voorop dat Ons Stadsgezicht voor de bewoners is ontworpen, waarbij iedereen een plek kan vinden. Met dit plan dragen we bij aan een duurzame woonwijk. Duurzaam op het gebied van energieverbruik, materiaalgebruik en biodiversiteit, maar ook op het gebied van samenleving en er voor elkaar zijn.”
 
Ons Stadsgezicht aansluiten op het warmtenet van Harderwijk
Vandaag ondertekende de gemeente Harderwijk ook de aansluitovereenkomst met Warmtenetwerk Harderwijk. Want al deze nieuwe woningen worden straks aangesloten op het open en publieke warmtenet dat door Warmtenetwerk Harderwijk is aangelegd in Waterfront Fase 3. Net als de eerder aangesloten nieuwbouwwoningen, krijgt elke van de 193 nieuwe woningen ook een individuele warmtepomp. In de winter krijgen de woningen daarmee warmte vanuit het net en in de zomer zorgt het juist voor verkoeling.
 
Detlef Meijer, Directeur Warmtenetwerk Harderwijk: “Mooi om te zien dat de gemeente vanuit Warmtenetwerk Harderwijk met het warmtenet, en de verdere ontwikkeling daarvan in dit nieuwe deelgebied, stappen voorwaarts blijft maakt in de energietransitie. Trots dat we daar allen ons steentje aan mogen bijdragen."
 
Warmtenetwerk Harderwijk bestaat uit de gemeente Harderwijk en Duurzame Energienetwerken Gelderland (DENG). DENG is een samenwerkingsverband tussen Firan en het Innovatie- en Energiefonds Gelderland..
 
Meer informatie over Ons Stadsgezicht staat op www.onsstadsgezicht.nl
Belangstellenden zijn op woensdag 5 juli 2023 tussen 14.30 en 17.30 uur op locatie van harte welkom op de Meet & Greet van Ons Stadsgezicht. Ter voorbereiding op de verkoop van het project zijn de medewerkers van Van Wijnen en de betrokken partijen op locatie aanwezig om alle ins- en outs van het project te laten zien.