Openingstijden Milieupark Daltonstraat flink verruimd

Door Harry Schipper – De gemeente Harderwijk verruimt per direct de openingstijden van het milieupark aan de Daltonstraat.

Inwoners van Harderwijk kunnen vanaf deze vrijdag 1 april er voortaan extra terecht op woensdagochtenden, vrijdagavonden en op zaterdagen zelfs de hele dag

Zo zien de openingstijden er voortaan uit:
  • Maandag 13.00-16.00uur
  • Dinsdag 13.00-16.00uur
  • Woensdag 09.00-16.00uur
  • Donderdag 13.00-16.00uur
  • Vrijdag 13.00-20.00uur
  • Zaterdag 09.00-16.00uur
  • Zondag Gesloten
De verruimde openingstijden zijn er gekomen op aandringen van diverse raadsfracties. Aanvankelijk drongen ze er eind januari in een motie van de VVD, gesteund door ChristenUnie en D66 nog op aan om de mogelijkheden te verkennen voor een verruiming van de openingstijden.

Daar kwam begin deze maand een motie overheen van Harderwijk Anders, die brede steun kreeg van de andere raadsfracties, om daadwerkelijk de openingstijden van het milieupark te verruimen, ‘om daarmee de dienstverlening aan onze inwoners te verbeteren’.

Meer openingstijden realiseren ging ietsje minder makkelijk dan tevoren wellicht werd gedacht, valt op te maken uit de brief die B en W hierover aan de gemeenteraad heeft gestuurd. Om te beginnen wordt het park beheerd door het afvalbedrijf ProZero. Het chemisch afvalstation wordt bemenst door medewerkers van het Stadsbedrijf, die voor hun werk met chemisch afval eerst specialistische diploma’s hebben moeten behalen. De extra uren open betekenen meer personele inzet. Omgerekend kost dit de gemeente jaarlijks een kleine honderdduizend euro extra dan voorheen. Voor dit jaar, vanaf 1 april, zijn de meerkosten becijferd op zo’n 73 duizend euro.

De gemeente wil dit jaar gebruiken als pilotjaar waarin met een enquête onder de gebruikers van het milieupark wordt onderzocht of de verruiming voldoet aan de wensen. Omdat sinds januari bij binnenkomst de afvalpas van gebruikers wordt gescand krijgt de gemeente ook inzicht in de aantallen bezoekers en op welke dagdelen van de week en welke weken het druk of juist rustig is en in de hoeveelheid betaalde en gratis afval- en grondstofstromen. Met die gegevens kunnen na een evaluatie dan toekomstige keuzes worden gemaakt.

Milieupark Daltonstraat Harderwijk