Op Nationale Ouderendag laat Thuishuis Harderwijk wensen van ouderen uitkomen

Op vrijdag 5 oktober is het Nationale Ouderendag. In heel Nederland worden die dag ouderen blij gemaakt met de vervulling van hun wens. In Harderwijk zal deze Nationale Ouderendag  in 2018 voor de eerste keer worden georganiseerd. 

Stichting Thuishuis Harderwijk heeft de handschoen opgepakt om voor een aantal ouderen op 5 oktober een wens in vervulling te laten gaan. 

Het bestuur van de Stichting is alweer weken in de weer om wensen te verzamelen. Diverse museumbezoeken en ‘zomaar’ een middagje naar de stad zijn bijvoorbeeld favoriete wensen. Op landelijk niveau  is het inmiddels de tiende keer dat Nationale Ouderendag georganiseerd wordt.

Vanuit het Nationaal Ouderenfonds is in het verleden een breed scala aan wensen de revue gepasseerd: “We hebben de afgelopen jaren al duizenden wensen uit laten komen. Soms zijn de wensen spectaculair, zoals een meneer die wilde parachutespringen. Maar meestal gaat het om eenvoudige wensen als een ijsje eten op een terras, een bloemetje kopen in het tuincentrum of een bezoek brengen aan het graf van een dierbare. “

In die zin wijken de geuite wensen in Harderwijk niet af van wat eerder in andere steden als wens is opgegeven. Op Nationale Ouderendag gaan we heel betekenisvolle wensen vervullen en ouderen de dag van hun leven bezorgen.

Om al deze wensen uit te laten komen is Stichting Thuishuis Harderwijk nog op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die de wensen van de ouderen in vervulling willen laten gaan.

Het kost een paar uur van uw tijd om een oudere een zeer bijzonder geluksmoment te bezorgen!

Voorzitter Bert van Bijsteren van StichtingThuishuis Harderwijk: “In Harderwijk is het nu de eerste keer, dat we wensen van de bewoners op de Nationale Ouderendag in vervulling laten gaan. De voorbereidingstijd was kort en we zetten onze schouders er onder om er voor betrokkenen een memorabele dag van te maken. Ik hoop dat zich voldoende vrijwilligers aanmelden. Het is geen moeilijk, geen lastig werk en nogmaals: Als vrijwilliger bezorg je de ouderen een onvergetelijke dag!”.

Aanmelden als vrijwilliger kan via www.nationaleouderendag.nl (klik op “vervul een wens” en daarna op gemeente Harderwijk) of bel met de coördinator van Stichting Thuishuis Harderwijk Natascha Kruger 06-44486054