Op donderdagavond 14 september om 20.00 uur geeft Gert van Hoef uit Barneveld weer een orgelconcert in de Grote Kerk van Harderwijk

Het begint allemaal zo'n 17 jaar geleden: de dan 14-jarige Gert van Hoef plaatst zijn eerste video, waarin hij foutloos Bachs Toccata en Fugue speelt. Zijn inspiratie is een ander YouTube-filmpje, dat hij net zo lang heeft nagespeeld tot hij het stuk volledig in de vingers had. 

Binnen korte tijd is Gerts video een half miljoen keer bekeken. "Mensen vonden het geweldig: een klein, schattig jongetje met pluizig haar, dat zo'n moeilijk stuk kon spelen!"

Het verhaal wordt nog verbluffender als blijkt dat Gert pas een jaar hiervoor is begonnen met lessen bij opa. Daarom typeert juist deze Bach-video Gert, die alles om zich heen vergeet als hij enthousiast is. "Ik oefende soms wel 10 uur op een dag."
Inmiddels heeft de Barnevelder zo'n twintigduizend fans. Door die bekendheid kan hij steeds meer concerten geven. Hij krijgt ansichtkaarten van luisteraars van over de hele wereld, die geraakt zijn door zijn muziek. En dat is precies wat hij wil: mensen ontroeren met orgelmuziek. "Als ik speel, ben ik intens gelukkig. Ik stop er al mijn emotie in."

Gert van Hoef zal in Harderwijk een mooi gevarieerd programma ten gehore brengen. Geopend wordt met een fanrasie en koraal over psalm 48  van Klaas Jam Mulder, waarna een orgelkoraal en aansluitend een Fuga c moll van J.S Bach.
De mooie bewerking van Koekoek en de nachtegaal van Händel zal de kerk verstillen.

Met Toccata in g-dur van R.L.Becker zal het concert weer worden voortgezet.

Verder werken van Asma, Grieg, Lemmens en uiteraard een koraalbewerking van de organist zelf waarna afgesloten met een bewerking van Psalm 56 van J. Propitius.
Dus een concert om naar uit te zien.
 
Locatie Grote Kerk Kerkplein 2 te Harderwijk
Aanvang concert donderdag 14 september 20.00
Kerk open 19.30 en vrij parkeren op het kerkplein naast de kerk
 
Het volledige programma kunt u ook vinder op de website van het orgel.
http://harderwijk-orgel.nl/