Nieuwsberichten en persberichten gemeente Harderwijk week 20

Gemeentepagina week 20 - 13 mei 2015

Gemeentepagina week 20 - 13 mei 2015

Gemeenteraad Harderwijk geeft het rondje

De raadsleden van de gemeente Harderwijk nodigen alle inwoners van harte uit naar een van de drie informele inloopbijeenkomsten ‘Rondje van Harderwijk' te komen. Tijdens deze informele bijeenkomsten kunnen inwoners aan raadsleden vertellen wat zij belangrijk vinden. Hoe kan de gemeente helpen om de ideeën of initiatieven te realiseren? De gemeenteraad geeft het rondje!

De raad vindt het belangrijk dat alle inwoners van Harderwijk en Hierden de gelegenheid krijgen hun mening naar voren te brengen, voordat zij de randvoorwaarden voor nieuw beleid vaststelt. Zodat zaken waarover de raad besluiten neemt ook aansluiten bij wat er speelt in de samenleving.

Waar lopen inwoners van Harderwijk tegenaan? Is er een oplossing waarbij de raad kan helpen? Waar liggen bijvoorbeeld mogelijkheden voor woningbouw in de komende tien jaren? Hoe gaat de Binnenstad eruit zien de komende tien jaren. En hoe kunnen kansen uit de veranderingen, die de Binnenstad zal ondergaan, worden benut? Vroeg of laat heeft iedereen, rechtstreeks of indirect, te maken met veranderingen.

Waar en wanneer:
Woensdag 13 mei van 19.30-21.30 uur, Talent House, Langendijkstraat 25 in Harderwijk en woensdag 20 mei van 16.30-18.30 uur, de Hortustuin, Markt 6-10 in Harderwijk.

Aanmelden is niet nodig, iedereen kan gewoon binnenlopen. Een schriftelijke reactie sturen is ook mogelijk via [email protected].
Meer informatie: www.harderwijk.nl/gemeenteraad, www.facebook.com/RaadHarderwijk en op Twitter:www.twitter.com/RaadHarderwijk.

 

Onderhoud Molenweg en Zwaluwenweg Hierden

Van dinsdag 19 tot donderdag 21 mei zijn de Molenweg, het gedeelte tussen Ebbenhorstweg en de grens met Nunspeet, en de Zwaluwenweg in Hierden gefaseerd afgesloten. De hinder wordt veroorzaakt doordat we een asfalt afdeklaag op de rijbaan aanbrengen.

Informatie: Snel Herstel, tel. 0341 411 333, [email protected] of via www.harderwijk.nl/werkaandeweg

Wethouder Teeninga zamelt eerste BEST-zakken Drielanden in

Op donderdag 7 mei heeft wethouder Pieter Teeninga samen met medewerkers van Gresbo/Inclusief Groep en kringloopwarenhuis Het Goed de eerste BEST-zakken in de wijk Drielanden ingezameld. Hiermee is de proef met de BEST-zak van start gegaan. Met deze zak kunnen inwoners boeken, kleine elektrische apparaten, speelgoed en textiel inleveren.

Het doel van het proefproject is om te onderzoeken of en hoe de zak kan zorgen voor nog minder restafval en meer hergebruik. Na de inzameling van vorige week volgen er later in het jaar meer inzamelacties in de wijk. Voor de inzameldatum ontvangen de wijkbewoners een BEST-zak en informatiefolder in de brievenbus.

Heel Harderwijk?
De proef in Drielanden moet uitwijzen of de BEST-zak aansluit bij de behoefte van inwoners en wat en hoeveel er precies ingeleverd wordt. Op basis van de uitkomsten van de proeven wordt besloten of deze inzameling een regionaal vervolg krijgt.
De proef wordt uitgevoerd in samenwerking met Regio Noord-Veluwe, Gresbo/Inclusief Groep, kringloopwarenhuis Het Goed en het participatiehuis (onderdeel van Sociale Dienst Veluwerand).

Meer informatie: www.harderwijk.nl/bestzak.

Maak je huis duurzaam

Informatieavond in Harderwijk

Een lage energierekening, comfortabel wonen en een hoger energielabel? Op dinsdag 26 mei is er een informatieavond over het duurzamer maken van woningen voor huiseigenaren uit Harderwijk en omringende gemeenten. De avond wordt georganiseerd door de gemeente Harderwijk in samenwerking met Veluwe Duurzaam en vindt plaats in het stadhuis Harderwijk.

Tijdens de avond is er een gevarieerd workshopprogramma en is het mogelijk om vragen te stellen aan ervaren huiseigenaren. Er is een informatiemarkt met lokale en regionale bedrijven. Ook is er een streekproductenproeverij van Veluwse producten.

De informatieavond is van 19.00 tot 22.00 uur.

Meer informatie: www.veluweduurzaam.nl/harderwijk

Moeders informeren moeders in Harderwijk

Het centrum voor Jeugd en Gezin biedt als aanvulling op het consultatiebureau het programma ‘Moeders Informeren Moeders' (MIM). Een eerste kind en een wereld aan vragen over hoe je met zo'n kindje omgaat. Dan is het fijn om te kunnen praten met iemand die het allemaal al eens heeft meegemaakt. MIM is kort gezegd een programma waarin nieuwe moeders steun ontvangen van ervaren moeder. Ze bieden steun, een luisterend oor en stimuleren de moeder in het maken van eigen keuzes.

MIM is een programma dat al bijna 20 jaar in Nederland bestaat; het wordt ondersteund door het Nederlands Jeugdinstituut (NJi).

Meer informatie: www.moedersinformerenmoeders.nl en www.cjgharderwijk.nl.

Officiële publicaties

Aanvragen vergunningen

Aanvragen om omgevingsvergunning (reguliere procedure) zijn ingekomen op:
29-4-2015 Wethouder Jansenlaan 57: dakopbouw
29-4-2015 Stakenbergerhout 97: dakkapel
29-4-2015 Kranenburglaan 54: vervangen carport
30-4-2015 Weiburglaan 9: verbouwen schuur tot 2 appartementen voor B&B in strijd
regels RO
30-4-2015 Biesteweg 9: kappen 1 boom

Indien u een aanvraag wilt inzien dan kunt u dit kenbaar maken via het contactformulier afdeling Ruimte. U vindt dit formulier op onze website. Voor aanvragen die gaan over de activiteit kappen en/of inrit kunt u terecht bij de afd. Beheer openbare ruimte tel. 411 333.

Verleende vergunningen

Verleende omgevingsvergunningen (reguliere procedure):
6-5-2015 Anne Franklaan 28: oprichten woning
30-4-2015 Gelreweg 7-9: plaatsen brandwerende deuren
6-5-2015 Friesegracht 17: in strijd regels RO plaatsen carport

Geweigerde vergunningen

Geweigerde omgevingsvergunningen (reguliere procedure):
30-04-2015 Dennenlaan 32: kappen 1 boom

Rechtsbescherming omgevingsvergunning reguliere procedure:
Bent u het niet eens met onze beslissing? Dan kunt u een bezwaarschrift indienen bij ons college, p/a Postbus 1, 3890 AA ZEEWOLDE. Hiervoor geldt een termijn van 6 weken. De bezwaartermijn vangt aan op de dag nadat wij ons besluit aan aanvrager bekend maakten.

Bestemmingsplan Reparatieplan Hierden Dorp 2011

De gemeenteraad heeft op 30 april het bestemmingsplan Reparatieplan Hierden Dorp 2011 ongewijzigd vastgesteld. Met het reparatieplan worden een aantal onvolkomenheden in het bestemmingsplan Hierden Dorp 2011 op een andere manier geregeld c.q. hersteld. Daarnaast worden enkele nieuwe en/of gewijzigde beleidsregels opgenomen in het bestemmingsplan.

Het bestemmingsplan ligt met ingang van 14 mei gedurende zes weken voor een ieder ter inzage in de stadswinkel van het stadhuis.

Het plan (NL.IMRO.0243.BP00114-0002) kunt u ook raadplegen via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl (bronbestanden http://ruimtelijkeplannen.harderwijk.nl/plans). Het plan is ook in te zien op de website van de gemeente Harderwijk onder: www.harderwijk.nl/plannenhierdendorp.

Besluit hogere grenswaarden:
Gelijk met het vastgestelde bestemmingsplan ligt het besluit tot vaststelling van hogere grenswaarden ten behoeve van het bestemmingsplan ter inzage. Het collegebesluit is op 9 maart genomen en voorziet in de vaststelling van een hogere waarde, als bedoeld in artikel 59 en 83 van de Wet geluidhinder.

Beroep instellen:
Gedurende bovengenoemde termijn kan tegen het vastgestelde bestemmingsplan en het besluit tot vaststelling hogere grenswaarden, beroep bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij/zij geen zienswijzen heeft ingediend.

Een ingesteld beroep heeft geen schorsende werking. Hiervoor kunt u een apart verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Informatie: afd. Ruimte, dhr. J. Haklander, tel. 411 911.

Zakelijke beschrijving:
Een zakelijke beschrijving van de inhoud van de overeenkomst voor de percelen Grevenhofsweg 1/1A/1B ligt gedurende dezelfde periode op dezelfde locatie voor een ieder ter inzage. Tegen de gesloten overeenkomst en de zakelijke beschrijving kan geen bezwaar of beroep worden ingediend. Informatie: afd. Ruimte, dhr. A. Koopmans, tel. 411 911.

Omgevingsvergunning Fietspad Mheenlanden

Burgemeester en wethouders hebben een omgevingsvergunning verleend voor de aanleg van een fietspad door de Mheenlanden. Het fietspad is globaal gelegen tussen de Oostermheenweg en Kleine Mheenweg.

De omgevingsvergunning Fietspad Mheenlanden ligt met ingang van 14 mei gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage in de stadswinkel van het stadhuis. Belanghebbenden kunnen beroep aantekenen bij de rechtbank. Hiervoor geldt een termijn van 6 weken. De beroepstermijn vangt aan op de dag nadat het besluit aan aanvrager bekend maakten (dit is de dag na de datum die achter de vergunning staat vermeld). U kunt alleen beroep aantekenen als u een zienswijze tegen het ontwerpbesluit hebt ingediend of indien u redelijkerwijze niet verweten kan worden dat u geen zienswijze ingediend heeft. Informatie: afd. Ruimte, dhr. E. de Graaf, tel 411 911.

De omgevingsvergunning (NL.IMRO.0243.PB00144-0002) kunt u ook raadplegen via de landelijke website: http://www.ruimtelijkeplannen.nl (bronbestanden: http://ruimtelijkeplannen.harderwijk.nl/plans). De omgevingsvergunning is ook in te zien op de website van de gemeente Harderwijk onder: www.harderwijk.nl/plannenbuitengebied.

Kennisgeving ontwerp beschikking

Wet algemene bepalingen omgevingsrecht
Uitgebreide voorbereidingsprocedure

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht voornemens zijn vergunning te verlenen:

- Wethouder Jansenlaan 90: vergunning brandveilig gebruik i.v.m. realiseren sluis oogpoli.

De aanvraag, de ontwerpbeschikking en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 13 mei 2015 gedurende zes weken tot aan 24 juni 2015 ter inzage in het stadhuis.

Tijdens de periode van ter inzage legging kunnen schriftelijk zienswijzen worden ingebracht. Zij moeten worden gericht aan burgemeester en wethouders. In deze periode kunnen ook zienswijzen mondeling worden ingebracht. Hiervoor wordt een hoorzitting georganiseerd na telefonische afspraak, telefoonnummer 411 911.
Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen de uiteindelijke beschikking kan worden ingediend als ook een zienswijze is ingebracht tegen de ontwerpbeschikking en men belanghebbende is.

Milieumeldingen

Burgemeester en wethouders hebben de volgende melding op grond van het Activiteitenbesluit ontvangen:

• Cafetaria De nieuwe Dukdalf - Achterste Wei 1 in Harderwijk, wijziging in activiteiten (beëindigen verkoop Chinese maaltijden).
• Slagerij van Essen - Deventerweg 24B in Harderwijk, verandering indeling bedrijf.

Voor de bovenstaande activiteiten gelden de landelijke milieuvoorschriften; een milieuvergunning is niet nodig. Het indienen van zienswijze tegen meldingen is niet mogelijk. Informatie: gemeente Harderwijk, tel. 411 911.

Verdaging beslistermijn

Voor de volgende aanvragen hebben burgemeester en wethouders besloten de beslistermijn te verlengen. De nieuwe uiterste beslistermijn staat hieronder per aanvraag vermeld.

Verdaging reguliere procedure
- Kolbaanweg 5 (concept): het oprichten van een bedrijfsgebouw; 23 juli 2015