Nieuwe borden wijzen bezoekers de weg in Binnenstad Harderwijk

Op vrijdag 13 april onthulde wethouder Christianne van der Wal op de Boulevard ter hoogte van de Vischpoort het welkomstbord op de vernieuwde Boulevard. Het is één van de borden die de bezoekers informatie geven over verschillende thema’s zoals Binnenstad, Dolfinarium, Boulevard, Strandeiland, Vischmarkt en de havens.

Vanaf het moment van parkeren (op de parkeerterreinen) tot aan de eindbestemming krijgen bezoekers informatie over de locaties via voetgangersbewegwijzering, welkomstborden en plattegronden.

Het project is tot stand gekomen door een initiatief van de ondernemers van de Boulevard waarbij Heerlijk Harderwijk is aangesloten. De gemeente richt zich niet alleen op binnenlandse bezoekers maar ook op buitenlandse toeristen. Om die reden wordt de tekst van de borden ook weergeven in het Duits en Engels.

De nieuwe bebording is een aanzet tot herkenbare bewegwijzering. Daarbij is rekening gehouden met de zowel huisstijl van Heerlijk Harderwijk als die van de gemeente. De uitstraling moet ook aansluiten bij Harderwijk als Hanzestad. De Veluwe is als vakantieverblijf in trek bij een grote groep bezoekers en datzelfde geldt ook voor de randmeren. De ambities van de gemeente sluiten hierbij aan.

Informatieborden voor Harderwijk op de boulevard bij de Vischpoort