MDT Workshops voor Jongeren AZC in Harderwijk

Workshops fotografie, dans, sportcoaching en spoken word. Tijdens het Festival Missie0341, op woensdag 17 augustus op het AZC in Harderwijk, hebben bewoners van het AZC tussen 14 en 27 jaar kennis kunnen maken met de mogelijkheden van MDT (Maatschapelijke DienstTijd). 

De verschillende organisaties die in Harderwijk MDT trajecten aanbieden, Youth United, Stichting Present, Veld 42 en Talent House- Zorgdat werkten hierin samen

De jongeren van het AZC konden een workshop naar keuze van zo’n 45 minuten volgen en zo kennis maken met de verschillende mogelijkheden voor MDT trajecten. De jongeren die het leuk vonden konden zich opgeven voor een uitgebreid MDT traject waarin ze persoonlijk begeleid worden om hun talenten te ontwikkelen, anderen te ontmoeten en zich in te zetten voor anderen. Dit zijn de drie onderdelen van MDT.

Zo’n 30 jongeren namen deel aan de verschillende workshops en ruim de helft gaf aan een uitgebreid traject te willen volgen. Vooral sportcoaching was populair, maar ook voor fotografie was veel interesse.

Workshop jongeren AZC Harderwijk