KruidenWijzer voor basisscholen in Harderwijk

De Hortus, Centrum voor Natuur en Milieu Educatie levert de materiaalzending KruidenWijzer uit aan de basisscholen in Harderwijk.

Gebruikt u ook wel eens kamille voor een stoombadje wanneer u verkouden bent? Of plukt u ook wel eens kruiden in het wild?
Met dat thema gaan deze maand bijna tweehonderd schoolklassen in de provincie Gelderland aan de slag. Zij ontvangen het lespakket ‘KruidenWijzer’. In het pakket zitten, naast een handleiding en werkbladen,  verschillende soorten verse en gedroogde kruiden, zaadjes en een wildplukkaart.
 
Met ‘KruidenWijzer’ laten leerkrachten de kinderen ervaren wat kruiden zijn en waarvoor ze worden gebruikt . Niet alleen om op te eten, maar ook bij het herstellen van bijvoorbeeld griep kunnen kruiden goed worden gebruikt.
 
Het project ‘KruidenWijzer’ wordt georganiseerd en uitgevoerd door het Netwerk van Gelderse NME-centra  (centra voor natuur- en milieu educatie) Gelderland. Het netwerk is een samenwerkingsverband tussen de  NME-centra in onze provincie. NME-centra  ondersteunen  basisscholen bij hun natuuronderwijs met educatieve projecten, zoals natuurlessen en uitleen van lesmaterialen. Neem voor meer informatie contact op met De Hortus, www.hortusharderwijk.nl.