Krien en Hanna van Splunter 60 jaar getrouwd

Maandag 12 september vierde het echtpaar Van Splunter - Hop hun 60-jarig huwelijksjubileum. Locoburgemeester Edwin Enklaar bracht het echtpaar op maandag 12 september een felicitatiebezoek.

Levensloop Johanna ( Hanna) van Splunter- Hop en Krien Jan van Splunter

Johanna (Hanna) is met haar tweelingzus in Hulshorst opgegroeid als de twee oudsten van een groot gezin. Ze heeft een opleiding gevolgd om op kantoor te werken en werkte op de afdeling “verkoop binnenland” bij de Veluvine in Nunspeet.

Krien Jan was ook de oudste van een groot gezin en groeide ook op in Hulshorst op Kasteel de Essenburg. Later verhuisde het gezin naar de Essenburgweg. Na de middelbare school in Harderwijk heeft hij voertuigtechniek gestudeerd in Apeldoorn. Hij heeft aan de HTS in Utrecht zijn onderwijsbevoegdheid gehaald en heeft tot zijn pensioen les gegeven in de theoretische vakken van de voertuigtechniek.

Ze woonden dicht bij elkaar. Hanna ging om met de zussen van Krien. Samen met hen fietste ze regelmatig met hen naar werk toen ze in Harderwijk werkte en hoopte dan dat Krien ook mee fietste. Want inmiddels was ze al best verliefd op hem. Op een Koninginnedag vroeg Krien Hanna mee op de brommer. Samen naar een “bromfietsrace” kijken achter het dorpshuis in Hierden. Dus nu allebei verliefd!

Op 29 april 1962 zijn ze verloofd nadat ze in Apeldoorn samen de ringen hadden gekocht. Krien mocht de oude volkswagen Kever van zijn vader lenen. Ook een dag om nooit te vergeten. 

Op 12 september van hetzelfde jaar zijn ze in Nunspeet getrouwd. Ze gingen wonen in een vakantie bungalow aan Oude weg in Hulshorst. De winter die er op volgde was de koudste van de eeuw—min 27 graden! De thee bevroren in de theepot op het aanrecht en op de weg sneeuwduinen waar je met de auto nauwelijks door kwam.

Hanna en Krien kregen ook een groot gezin. Vijf jongens en een meisje…. Echt een hele uitdaging zonder de moderne hulpmiddelen van nu. Ook het vervoer was een hele uitdaging met zo'n groote gezin. Om met elkaar op pad te kunnen heeft Krien een mooi volkswagenbusje opgeknapt. Dus 9 persoons! Dit was een “gouden idee”. Samen met de kinderen hebben ze daar de mooiste herinneringen aan! Samen op vakantie door heel Europa met Spanje als favoriet!

Wat hen ook samen veel kracht en dankbaarheid heeft gegeven is het Christelijk geloof als één van Jehovah’s Getuigen. De wetenschap dat er een liefdevolle hemelse Vader is die deze prachtige aarde heeft gemaakt geeft hen ook alle hoop voor de toekomst.

Hun wens is dat ze samen nog een aantal goede jaren bij elkaar kunnen zijn en kunnen genieten van hun 6 kinderen en partners, 14 kleinkinderen en 4 achterkleinkinderen!

Echtpaar van Splunter Hop 60 jaar getrouwd