Koninklijke Onderscheiding voor vier vertrekkende gemeenteraadsleden in Harderwijk

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van dinsdag 29 maart vertrekken vier raadsleden die twaalf jaar of langer zitten hebben gehad in de gemeenteraad. Voor hun bewezen diensten ontvangen zij een Koninklijke Onderscheiding.

Laurens de Kleine

De heer Laurens de Kleine heeft van 2002 tot 2010 en van 2014 tot 2022 namens de PvdA in de gemeenteraad gezeten. Van 2010 tot 2014 was hij wethouder Sociale Zaken, Openbare Werken, Cultuur en Sport.

Laurens de Kleine

Ida Stoevelaar-Zijlstra

Mevrouw Ida Stoevelaar-Zijlstra werd in 2009 geïnstalleerd als gemeenteraadslid namens het CDA. Na dertien jaar neemt zij nu afscheid als raadslid. Mevrouw Stoevelaar werd door burgemeester Van Schaik geprezen als de ‘moeder van het kindercollege’. Door een unaniem gesteunde motie van haar hand is het Harderwijks kindercollege tot stand gekomen.

Ida Stoevelaar

Bart Jonkman

De heer Bart Jonkman is in 2010 namens de CU is de gemeenteraad gekomen. Ook hij neemt dinsdag 29 maart na twaalf jaar afscheid. De stille diplomatie van de heer Jonkman werd door burgemeester Van Schaik als een van zijn krachten genoemd.

Bart Jonkman

Ilonka Donker-Jak

Mevrouw Ilonka Donker-Jak trad in 2010 namens de CU aan als gemeenteraadslid. Na twaalf jaar neemt zij afscheid van de gemeenteraad. Als raadslid werd met name haar grote betrokkenheid genoemd bij het voldoende toegankelijk houden van openbare voorzieningen.

Ilonka Donker
 
Allen zijn onderscheiden als lid in de Orde van Oranje-Nassau.