Kom naar de informatiemarkt over het nieuwe gebied bij het station in Harderwijk!

Op maandag 7 september, van 16.00 tot 20.00 uur, houdt de gemeente samen met ontwikkelende partijen een informatiemarkt over de ontwikkeling van Weiburg in Harderwijk.

Op het terrein van de voormalige VSE, tegenover de fietsenstalling van het station in Harderwijk, (zie kaartje) bent u in gesprek met de gemeente en de plannenmakers en kunt u uw ideeën inbrengen.

U bent van harte welkom bij deze informatiemarkt om informatie op te halen en uw suggesties mee te geven. 

Aanmelden
U moet zich vooraf, voor 3 september, wel aanmelden! In verband met de maatregelen die nodig zijn om coronabesmettingen tegen te gaan, kunt u maximaal een half uur aanwezig zijn. Aanmelden kan via [email protected]. Vermeld uw naam, het aantal personen en welke tijden u beschikbaar bent. U ontvangt per e-mail een bevestiging van uw inschrijving met het tijdstip waarop u wordt verwacht. Wij houden zoveel mogelijk rekening met uw voorkeur. Bij grote belangstelling kan het voorkomen dat u een ander tijdsblok krijgt toegewezen of op een reservelijst wordt geplaatst. Mocht er aanleiding zijn om langer met u in gesprek te gaan, dan bestaat de mogelijkheid om een afspraak te maken voor een vervolgoverleg.

Nieuw Weiburg
Tussen het station, het Nachthok en het ziekenhuis met daarin het voormalig Struikterrein komt een nieuw stadsdeel. Het nieuwe stadsdeel vormt de ontbrekende schakel tussen het station en het centrum. Nieuw Weiburg wordt een gemengd stadsdeel met (betaalbare) woningen, zorg- en onderwijsfuncties. Een duurzaam gebied waar groen en water een plek krijgen, waar het aantrekkelijk is om te verblijven, met een levendigheid die past bij een moderne stationsomgeving. De ambitie is dat Nieuw Weiburg een nieuwe leefomgeving toevoegt aan de stad en een visitekaartje wordt voor Harderwijk, het wordt de stadsentree die Harderwijk verdient.

Online stadsgesprek
De informatiemarkt is meteen ook de start van het online stadsgesprek. Mocht u verhinderd zijn, dan kunt u vanaf 7 september meepraten op het online stadsgesprek Harderwijk. Daar vindt u alle informatie en kunt u reageren op een aantal vragen en stellingen.

Plattegrond Weiburg Harderwijk