Kerstival en Holybollen

Tijdens de Holybollen actie, op zaterdag 17 december, hebben jongeren zich ingezet voor anderen in Harderwijk. Ze deden dit als onderdeel van het MDT project #ikbenervoorje.

Kerstliedjes zingen en oliebollen en warme chocolademelk uitdelen bij verzorgingstehuizen en bij het Kerstival voor mensen van het AZC

Ruim vijftig jongeren, van 16 tot 24 jaar, zijn met #ikbenervoorje op verschillende manieren van betekenis geweest voor anderen. Ze hebben in groepjes bij verschillende verzorgingstehuizen kerstliedjes gezongen terwijl er, aan de ouderen, oliebollen en warme chocolademelk werd uitgedeeld. Zo konden ze de ouderen een hart onder de riem steken.

Bij het gebouw van Sefanja aan de Stationslaan werd een Hollands Kerstival georganiseerd, waar mensen van het AZC voor waren uitgenodigd. Zo’n 50 mensen kwamen daar op af die vermaakt werden met muziek, spelletjes voor de kinderen en Hollandse specialiteiten zoals oliebollen en stroopwafels. #ikbenervoor je is een doorlopend project waarin jongerenorganisatie Youth United en stichting Present samenwerken.

Dit MDT project is erop gericht om jongeren te helpen hun talenten te ontwikkelen, anderen te ontmoeten en zich in te zetten voor de samenleving. Het wordt gesteund door de gemeente Harderwijk. MDT staat voor Maatschappelijk Dienst Tijd en wordt gesubsidieerd door ZonMW.