Kerstactie om de eenzaamheid onder mensen in Harderwijk en Hierden te verminderen

Kerstactie Samen Delen! Door het coronavirus hebben we minder contacten met andere mensen. De dagen zijn kort en doordat het kouder wordt komen we minder buiten. Hierdoor voelen meer mensen zich eenzaam of alleen.
 

Na de succesvolle Hortensia-actie in april, nam de Rotary Harderwijk opnieuw contact op met Zorgdat om te vragen of ze in de kerstperiode iets kunnen betekenen.

Ongeveer op hetzelfde moment stuurde Sofie Pook, inwoonster van Harderwijk, een bericht naar Zorgdat. Ze vroeg zich af of er acties tegen eenzaamheid waren in Harderwijk. Sofie: “Ik zou graag met kerst iets willen betekenen voor mensen die door Corona eenzaam zijn. Ik woon zelf in de binnenstad. Tijdens de eerste golf heb ik mijn buurvrouw opgegeven voor het initiatief van Fonteinwerk van de Protestantse Gemeente Harderwijk. Graag wil ik nu weer iets doen.’ Hopelijk zijn er meer mensen die graag iets willen betekenen, net zoals Sofie.
 
Hieruit ontstond de kerstactie ‘Samen delen?’
Via dit bericht willen we Harderwijkers en Hierdenaren vragen of zij mensen kennen in hun eigen straat of buurt die een hart onder de riem kunnen gebruiken. De Rotary Harderwijk schenkt 200 banketstaven. Zorgdat vult dit aan met nog 100 staven. Ruud Mantingh van de Rotary Harderwijk: ‘De mensen die zich hiervoor aanmelden, bezorgen het zelf bij hun buurman of buurvrouw. Aan de banketstaaf hangt een kaartje met “Samen delen?” waardoor er hopelijk naast het moment waarop het wordt gebracht, er ook nog een moment volgt waarop de banketstaaf wordt gedeeld. Hiermee hopen we de eenzaamheid onder de mensen in Harderwijk en Hierden te verminderen.’

Kan jouw buurman, buurvrouw of kennis uit de buurt een hart onder de riem gebruiken?

Via de website van Zorgdat kun je je opgeven voor deze actie. Je kunt je aanmelden tot en met maandag 14 december. Donderdag 19 december en vrijdag 20 december kun je op één van de locaties van Zorgdat de banketstaaf ophalen, zodat je deze in de dagen voor kerst kunt langs brengen.

Rotary Harderwijk en Zorg Kerst actie
(Foto Rotary Harderwijk)