Jubileumboek over de school in Hierden brengt je terug in de tijd

Mocht de cavia mee naar school op Werelddierendag? Hoe was het om met de hele klas te jojoën? Smaakte die schoolmelk nou echt zo vervelend? En wie kan zich de schooluitjes herinneren? Of de bibliobus in Hierden? En het schaatsen bij De Essenburgh? Voor een kleurrijk boek over de honderdjarige school De Parel in Hierden is een speciale jubileumredactie dringend op zoek naar anekdotes en foto’s.

De Parel is bij velen vooral bekend onder de oude naam; School met den Bijbel

Deze week houdt de school een feestweek voor leerlingen. Donderdagavond is er een reünie. Hopelijk komen er veel mooie herinneringen boven, want de redactie van het nieuwe jubileumboek wil de komende maanden anekdotes en foto’s verzamelen voor een nieuw boek. Dat komt hopelijk eind dit jaar, begin volgend jaar uit. (Bekijk de video)

Klassenfoto School met de Bijbel Hierden 1968 1969
(Klassenfoto School met de Bijbel Hierden geboortejaar 1968/1969)

Sfeer terughalen
De jubileumredactie wil per tien jaar een overzicht bieden in beeld en tekst. Het boek is vooral bedoeld om de sfeer van toen terug te halen. Van details tot grote gebeurtenissen. En daar kan de redactie de hulp van alle Hierdenaren bij gebruiken!
Over welke onderwerpen zoekt de jubileumredactie nog foto’s en verhalen? Denk aan: schoolvoetbal, eten en drinken, spelletjes in de pauze, verjaardagen, Koninginnedag, optochten, Dierendag, vervoer naar school, bibliobus, lesmateriaal, kleding, schoenen, brillen, gymles, schooltassen, schoolprojecten, vriendschappen, familiebanden, herinneringen aan meesters en juffen, speelgoedtrends, schoolmeubilair, schoolreisjes, schoolkamp, schoolbestuur, relatie met de kerk, inrichting schoolplein, regels in de klas, regels op het schoolplein, de schoolbel, de nieuwsbrief, oudercommissie, eindmusical etc.

School met de Bijbel Hierden

Mail foto’s en anekdotes
Kortom: heeft u speciale herinneringen aan uw tijd op de school in Hierden? Heeft u foto’s en spulletjes bewaard die de jubileumredactie mag fotograferen? Neem dan vooral contact op via redactiehierden@gmail.com Let op: als u het lastig vindt om zelf foto’s door te mailen, dan komt de redactie graag bij u thuis!

Jubileumboek 100 jaar school Hierden