Jongeren ruimen troep op Serve the City actie in Harderwijk

Zwerfvuil ruimen, rozen uitdelen, een high tea voor ouderen. Tijdens Serve the City, op zaterdag 26 juni, hebben jongeren zich ingezet voor anderen in Harderwijk. Ze deden dit als onderdeel van het MDT project #ikbenervoorje.

Afval prikken Youth United

Zo’n veertig jongeren, van 16 tot 24 jaar, zijn met #ikbenervoorje op verschillende manieren van betekenis geweest voor anderen

Ze hebben meegeholpen bij inloophuis De Oude Synagoge en bij de voedselbank en ze hebben met elkaar een sport- en spelmiddag verzorgd voor jongeren van het AZC. Daaruit zijn verschillende individuele contacten ontstaan tussen jongeren van het AZC en de deelnemers van #ikbenervoorje. De jongeren zijn getraind in hoe ze kunnen uitreiken naar jongeren in hun omgeving die het moeilijk hebben. Zo hebben ze via sociale media berichtjes geplaats waarin ze lieten weten er voor anderen te zijn.
 
Serve the City is de afsluitende activiteit van dit project. In de middag van de 26e hebben de jongeren de activiteiten uitgevoerd, op verschillende plekken zwerfvuil opgeruimd en rozen uitgedeeld en een high tea verzorgd voor ouderen. Aan het einde van de middag heeft wethouder Gert-Jan van Noort als ambassadeur van MDT (Maatschappelijke Dienst Tijd), de jongeren een certificaat uitgereikt. Ook werd een korte presentatie, met foto’s en filmpjes, gegeven om te laten zien wat de jongeren allemaal gedaan hebben. Daarna werden de jongeren beloond met een heerlijke barbecue.
 
Jongerenorganisatie Youth United en stichting Present werken in dit MDT project samen, gesteund door de gemeente Harderwijk. MDT staat voor Maatschappelijk Dienst Tijd en is erop gericht om jongeren te helpen hun talenten te ontwikkelen, anderen te ontmoeten en zich in te zetten voor de samenleving.

Sjoelen Youth United