Inwoners uitgedaagd voor Stadsidee 2017

Inwoners van Harderwijk en Hierden worden ook dit jaar uitgenodigd om te komen met ideeën en plannen om hun buurt, wijk, dorp of stad mooier, leuker of leefbaarder te maken. Voor het idee dat uiteindelijk als beste uit de bus komt, is een bedrag van € 45.000,- beschikbaar gesteld door de gemeente. 

Hiermee kan het idee, samen met hulp en inzet van bewoners, worden gerealiseerd.

Alle inwoners van Harderwijk en Hierden bepalen, in een stemronde via de website, welk idee wint. Uiterlijk 21 juli moeten de ideeën via www.stadsidee.nl zijn ingediend.
 

Het Stadsidee werd vorig jaar geïntroduceerd en daagt inwoners uit ideeën aan te dragen om de openbare ruimte te verbeteren.

Dat bleek een enorm succes. Maar liefst 50 ideeën werden ingestuurd en veel inwoners brachten hun stem uit. Het idee ‘Speeltuin De Oude Eik’ kwam vorig jaar als winnaar uit de bus. Inmiddels is de speeltuin met hulp van de buurt nagenoeg afgerond. Binnenkort wordt ‘Speeltuin De Oude Eik’, nabij het nieuwe station, officieel geopend.

Het Stadsidee is een project dat hoort bij ‘Samen kleuren we de stad’ en is een initiatief van de gemeente Harderwijk. Het is bedoeld om inwoners de mogelijkheid te geven actief bij te dragen aan de inrichting van hun stad. In het kader van ‘Samen kleuren we de stad’ worden allerlei mogelijkheden aangeboden om bij te dragen aan het verbeteren van de openbare ruimte en leefbaarheid in de gemeente Harderwijk.