Inwoners praten mee over het Waterfrontpark

Als de bouw van de Kop van de Stadswerven klaar is, gaan de gemeente aan de slag met de aanleg van het Waterfrontpark. Naar verwachting is dat eind 2026. Het park ligt op een unieke locatie, aan de rand van het Waterfront en het centrum van Harderwijk. 

Het moet een plek worden voor ontmoeten, ontspannen, bewegen en spelen. Hoe het park eruit gaat zien? Dat weten ze nog niet. Daarbij roepen ze de hulp in van de inwoners

Samen gaan ze het park ontwerpen. Dat doen ze in 2 fases. In fase 1 mogen alle inwoners van Harderwijk van 6 t/m 29 februari online meedenken via www.harderwijk.nl/waterfrontpark. Met de buurt gaan ze graag persoonlijk in gesprek. Zij zijn uitgenodigd voor een participatiemarkt op woensdag 14 februari 2024. Daar kunnen zij aangeven wat hun wensen en ideeën voor het park zijn.
 
De gemeente verzamelt alle input en stellen kaders voor het ontwerp van het park
De kaders leggen ze voor aan de gemeenteraad. Daarna start fase 2 en gaan ze met de buurt en de architect ontwerpen. Waarbij ze speciale aandacht hebben voor de kinderen in het Waterfront. Waarom? Door ideeën samen te brengen in het ontwerp, wordt het Waterfrontpark van ons allemaal. De gemeente hoopt dat iedereen straks met plezier naar het park gaat en zich er thuis voelt.

De aanleg van het park lijkt nog ver weg
Maar dit jaar starten ze al met het bouwrijp maken (het ondergronds aanleggen van kabels en leidingen). Daarom willen ze nu van inwoners weten wat hun wensen zijn. Zo zorgen ze ervoor dat ondergronds alles gelijk goed wordt aangelegd. En ze het park kunnen inrichten naar het ontwerp dat samen met de buurt wordt gemaakt.

Waterfrontpark Harderwijkwa