Internationale Vrouwendag Harderwijk

Internationale Vrouwendag is dé dag die helemaal in het teken staat van vrouwen. Ook in Harderwijk wordt er aandacht aan besteed. ZorgDat organiseert twee activiteiten die allebei in het teken staan van LEF!

’s Ochtends kun je meedoen met een sportieve ochtend in Drielanden. De ochtend wordt georganiseerd in samenwerking met Svenergy training. De ochtend is bedoeld voor vrouwen van 18 tot 99 jaar. Bij droog weer is de activiteit buiten.

Het is handig om makkelijk zittende kleding aan te trekken. Om 10.30 uur wordt er verzameld in Wijkontmoetingscentrum Drielanden aan het Triasplein 9-10. De activiteit begint om 10.45 uur en om 11.30 uur wordt er afgesloten met een gezond sapje. Opgeven kan tot en met dinsdag 6 maart door een mailtje te sturen naar esthergeerling@zorgdat.nl of te bellen naar ZorgDat via 0341-434656. 

’s Middags geeft Pauline Schipper een lezing in Wijkontmoetingscentrum Stad.

Na een korte inleiding over de Tafel van één vertelt Pauline over ‘Lef’. Bij welke ervaring had je lef nodig en wat gebeurde er toen? Denk je eens in hoe het zou zijn als je oneindig lef zou hebben: dan ligt de wereld aan je voeten, toch? De lezing start om 14.00 uur. Na afloop van de lezing is er een hapje en een drankje. Het adres van Wijkontmoetingscentrum Stad is Houtkamp 33, Harderwijk
 
Deze lezing is in samenwerking met Women Inc. Pauline is freelance projectleider bij Woman Inc. voor De tafel van één en Coalitie Migraine. Daarnaast verzorgd ze trainingen en workshops. 

Wat is Internationale Vrouwendag?

Op Internationale Vrouwendag wordt extra aandacht besteed aan emancipatie van vrouwen in onze samenleving. Onderwerpen als economische zelfstandigheid, vrouwenrechten en huiselijk geweld worden uitgelicht op 8 maart. Wereldwijd zijn er allerlei evenementen georganiseerd door vrouwen en organisaties, waarbij debat en bewustwording centraal staan en solidariteit gevierd wordt. Dit jaar is het thema gelijkwaardigheid. Laat ons weten waar je bent met de hashtag #wijzijngelijkwaardig!