IK HEB JE HART NODIG - Hét feest van waardering

12 mei is nu al een historische dag! Met trots kunnen we vertellen dat we deze dag, de dag van de zorg, vanaf nu elk jaar landelijk, muzikaal en groots vieren onder de titel: Ik Heb Je Hart Nodig.

Inspireren en motiveren

Ze starten de dag met een (gratis) online gastles voor duizenden kinderen uit het primair onderwijs. Olympisch kampioen schaatsen Jochem Uytdehaage, komt deze ochtend bij honderden basisscholen in de klas voor een bijzondere Ik Heb Je Hart Nodig uitzending. Speciaal voor 12 mei kunnen alle deelnemende leerlingen Youp van ’t Hek het hemd van zijn lijf vragen. De bekende cabaretier heeft aardig te kampen gehad met Corona en wil graag op een luchtige en vrolijke manier aansluiting vinden met het onderwijs over de noodzaak en waarde van goede zorg. Aanmelden kan via de website www.ikhebjehartnodig.nl

Reis door Nederland
Om 10.30 uur vertrekken ze uit Harderwijk met een rijdend podium/studio. Deze wordt op 10 en 11 mei geschilderd door de wereldberoemde kunstenaar Peter Riezebos die graag zijn creatieve steentje bijdraagt aan deze kleurrijke dag. Aan boord is het feest en we zullen overal waar we komen muzikaal uitpakken met de artiesten aan boord. De drie grote stoplocaties zijn: het Olympisch Stadion in hartje Amsterdam, waar o.a. paralympisch wonder Fleur Jong aanschuift. Vervolgens toeren ze verder naar het beroemde Papageno Huis in Laren waar alle omliggende zorginstellingen zijn uitgenodigd voor een vrolijke ode van zowel onze artiesten als de bewoners. Tot slot houden ze halt bij het UMC in Utrecht om een bijzonder concert te geven vanaf het helikopter platform, terwijl beneden in de bus het woord wordt gegeven aan zorgmedewerkers die de waarde van waardering uit eigen ervaring benadrukken.

Slotconcert
De finish van de reis is in Harderwijk op het festivalterrein waar ze het feest van waardering voor duizenden zorgmedewerkers voor eens en voor altijd goed op de kaart zetten. Er staat een groot podium klaar voor de bijzondere line-up: Roel van Velzen met zijn band, de met platina bekroonde MEAU, winnaars van De Beste Singer-Songwriter Nederland en België: Michael Prins en Anna Rune en Speelman & Speelman zullen het dak eraf spelen. Er komen zo’n 3.000 zorgmedewerkers plus dankbare mensen die het feest van waardering mee willen vieren.

Tickets zijn te bestellen via de website https://ikhebjehartnodig.nl. Alles is op basis van sponsoring.