'Het idee is om hier nooit meer weg te gaan'

Door Petronella van het Goor - Een kleine vier maanden geleden, half maart, keken we voor het laatst binnen bij Daniël en Melissa. Inmiddels wonen ze al zo'n zes weken in hun prachtige nieuwe vrijstaande huis aan de Stationslaan in Harderwijk.Twee maanden later dan gepland.  (Bekijk de foto's)

 "Uiteindelijk hebben we gewoon maar een datum geprikt. Dan gaan we over, klaar of niet", zegt Melissa, zittend aan haar tafel die ruimte biedt aan wel acht personen

De tafel staat in de leefkeuken, de grootste ruimte in het huis. Door de hoge plafonds en het vele licht, een heerlijke plek. "Hier wilden we echt een leefruimte van maken, niet alleen een functionele keuken. Het is toch een plek in huis waar je veel tijd doorbrengt, zowel met het gezin als gezellig borrelend met vrienden." In de keuken leidt een trap naar beneden naar een kelder. "Bedoeld als wijnkelder, maar misschien wordt dat later wel een soort speelkamer."

Keuken Stationslaan Harderwijk

Vanuit de keuken kom je door twee schuifdeuren van zwart staal en glas in de woonkamer. Dezelfde mooie, gedeeltelijk glas in lood ramen als in de keuken en de hal, bieden een uitkijk op de Stationslaan. Op de eerste verdieping zijn drie kamers en een ruime badkamer met dubbele inloopdouche en bubbelbad. "Dat was het project van Daniël. Op zolder is nog een badkamer, die heb ik bedacht. Uiteindelijk is het echt een mannenbadkamer en vrouwenbadkamer geworden", zegt Melissa met een lach op haar gezicht. "Die wordt later voor mijn dochter." De zolder biedt ook nog ruimte aan een gym en een 'opslagkamer'.

Woonkamer Stationslaan Harderwijk

Aan de tuin is nog niets gedaan. "Dat lag wel in de planning, maar die verschoof. We wilden meteen doorpakken, maar merken dat we nu wel behoefte hebben aan een beetje rust." Er is al een ontwerp gemaakt, met zwembad, "maar na de afgelopen zomer hebben we wel twijfels over het zwembad. Voorlopig willen we er een stukje nepgras neer leggen, zodat we ruimte hebben om lekker buiten te zitten. Komend voorjaar gaan we dan met een definitief ontwerp aan de slag."

Negen maanden heeft de verbouwing geduurd. Het stel heeft alles uitbesteed. "Wij zijn zelf niet echt klustypes. Daniël zit in het sanitair, ik heb zelf een 'home and living' winkel in de binnenstad. We wisten wat we wilden, hoe we het wilden, maar hebben het niet zelf uitgevoerd", lacht Melissa. Tijdens de verbouwing was ze hoogzwanger. Die zwangerschap was destijds ook de reden om te gaan verhuizen. "We woonden aan de Wethouder Jansenlaan. Dat huis had niet echt een kindvriendelijke indeling en we misten een tuin. We wilden graag een vrijstaand huis met tuin, maar wel dichtbij de stad. Toen kwam deze in de stille verkoop, we zijn gaan kijken en drie weken later besloten we er voor te gaan." Het stel was nooit van plan een echt klushuis te kopen. "Een klusjeshuis zagen we wel zitten, maar dit is nooit het idee geweest", zegt Melissa lachend. Nu alles binnen af is, op wat plintjes en de trap na, zien ze hun toekomst helemaal voor zich. "Het is echt de planning om hier nooit meer weg te gaan."

Lees ook:
Hoe gaat het nu met de verbouwing aan de Stationslaan in Harderwijk?
​Daniël en Melissa kochten een klushuis aan Stationslaan in Harderwijk: 'We gaan echt alles verbouwen'

Klushuis Stationslaan Harderwijk