​Hoe gaat het nu met de verbouwing aan de Stationslaan in Harderwijk?

Daniël en Melissa uit Harderwijk kochten een jaar geleden een klushuis aan de Stationslaan. Van boven tot beneden, echt alles moet worden verbouwd. Harderwijkse Zaken volgt het stel tijdens de verbouwing. Inmiddels is het een kleine vier maanden geleden dat we voor het laatst bij de woning aan Stationslaan hebben gekeken. Hoe gaat het nu?

Tijdens een rondleiding door het huis vertellen Daniël en Melissa wat er in vier maanden tijd is verbouwd.

"Er wordt van boven naar beneden gewerkt. Dat wil zeggen dat er flink stappen zijn gezet op de zolder.  Maar ook is er genoeg op de andere verdiepingen gebeurd".

Beneden
Aan de achterzijde van het huis komt een aanbouw van drie meter. Ook komt er een wijnkelder onder de grond. De wijnkelder is inmiddels volledig uitgegraven en opgebouwd. "Ze zijn anderhalve week bezig geweest om het grondwater weg te pompen. Daarna zijn ze begonnen de constructie op te bouwen. Je kunt nu zelfs in de wijnkelder staan", vertelt Daniël. 

Toen wij bij de woning kwamen kijken, was men toevallig aan het wachten op een hijskraan die een enorme stalen balk voor de aanbouw kwam plaatsen. "De verbouwing ligt even stil tot de stalen balk is geplaatst. Door het plaatsen van de balk kunnen er trillingen in het huis ontstaan. Dit kan letterlijk alles uit zijn voegen trillen. Het zou daarom zonde zijn als er bijvoorbeeld een pas gestucte muur opnieuw moet. Als de balk op zijn plek zit, kunnen er weer stappen worden gezet".



De trap van de hal naar de eerste verdieping is opgehoogd. De trap was zo'n vier centimeter verzakt aan de rechterkant. "Door de ophoging komt de laatste traptrede niet meer helemaal goed uit. Dit zijn bijvoorbeeld van die dingen waar we nooit van tevoren aan hebben gedacht, maar die nu wel anderhalve dag extra hebben gekost".



Eerste verdieping
Op de eerste verdieping zijn de wanden geplaatst, zo is goed te zien hoe de indeling wordt. "De trap naar zolder komt nu recht boven de trap die naar de eerste verdieping gaat. Oorspronkelijk zat de trap in het midden van de eerste verdieping, dit vonden wij zonde van de ruimte. Op de eerste verdieping komt de master bedroom met inloopkast. De master bedroom zit aan de voorkant van het huis en heeft uitzicht op het Christelijk College Nassau-Veluwe. Door de grote ramen krijgen wij een mooie, lichte kamer".



Naast de master bedroom komt een ruimte voor de wasmachine, droger, e.d. De kinderkamer en badkamer aan de achterzijde van het huis moeten nog vorm krijgen. "Dit heeft ook te maken met de grote stalen balk die voor de uitbouw wordt geplaatst. Ook hier moet men even wachten tot de trillingen van het plaatsen voorbij zijn".

Zolder
Via een ladder komen we op de zolder. Hier is al goed te zien dat er enorme stappen zijn gezet. De laatste keer dat wij bij het huis kwamen kijken, was de zolder nog een grote open ruimte. Nu is dat totaal anders. "De dakkapellen zijn geplaatst, de wanden staan en zijn al gestuct en geverfd. De muren zijn geverfd in een zachte bruintint en de kozijnen zijn zwart. Zelfs de deuren zitten er al in. Op zolder kun je echt zien dat het iets begint te worden".



Op zolder komt ook een tweede badkamer. Binnenkort wordt er gestart met het betegelen. 


(Tweede badkamer)

Tuin
Het ontwerp voor de tuin wordt gedaan door een tuinarchitect. Melissa: "Nu de verbouwing van het huis steeds meer vorm krijgt, kunnen we gaan nadenken over het ontwerp van de tuin. Aan de architect hebben we onze wensen doorgegeven. Er staan nu nog twee schuren in de tuin, die worden afgebroken. Daarvoor in de plaats willen we een dubbele garage laten plaatsen die past in de stijl van het huis. We hebben bij de architect aangegeven dat we een overdekte doorloop willen van het huis naar de garage".

Daniël en Melissa hebben al een goed beeld van wat hun wensen zijn voor de rest van de tuin. "Maar het echte ontwerp laten we aan de tuinarchitect over. Wat we willen is een zwembad in het verlengde van de aanbouw achter in de tuin. Langs de randen van de tuin, tegen de schuttingen aan, staan nu veel struiken en planten door elkaar. Groen in de tuin vinden we prachtig, maar we willen meer eenheid creëren door meer van dezelfde planten te gebruiken. Achter in de tuin willen we een overkapping, hier kun je namelijk lekker beschut zitten en daar kunnen we dan een leuk, gezellig hoekje van maken. Ook willen we een goed groot stuk gras overhouden waar we met onze dochter en hond lekker kunnen spelen".

'Iets uitloop'
Liggen jullie nog op schema? "We hebben twee weken uitloop. We dachten eerst half april erin te kunnen, maar nu wordt in de week van 17 april de keuken geplaatst. Ook hebben we een kleine tegenslag gehad met de sneeuw en hevige vorst. Toen heeft de verbouwing even stil gelegen". 

Er worden flinke stappen gezet in het huis van Daniël en Melissa. Over een aantal maanden gaan wij weer bij ze langs om het eindresultaat te bekijken. Wil je in de tussentijd op de hoogte blijven van de verbouwing? Volg dan het Instagram-account Stationslaan Harderwijk! Hier worden regelmatig updates gedeeld.

Bekijk hieronder meer beelden van hoe het huis er nu uitziet!




Benieuwd naar hoe de woning er in het begin van de verbouwing uitzag? Lees dan: ​Daniël en Melissa kochten een klushuis aan Stationslaan in Harderwijk: 'We gaan echt alles verbouwen'.