​Daniël en Melissa kochten een klushuis aan Stationslaan in Harderwijk: 'We gaan echt alles verbouwen'

Wie de afgelopen tijd langs de Stationslaan is gekomen, is het misschien al opgevallen. Er is daar een enorme verbouwing gaande. Daniël en Melissa uit Harderwijk zijn de uitdaging aangegaan en hebben een klushuis gekocht. De komende tijd zullen wij ze volgen! 

Daniël en Melissa waren niet perse op zoek naar een klushuis. “We wilden graag verhuizen en hebben een makelaar benaderd. De makelaar belde ons toen wij op vakantie waren in maart".

"Het huis stond in de stille verkoop, dit betekent dat hij niet openbaar op Funda stond. De makelaar vond het huis perfect bij ons passen. Toen we terug kwamen van vakantie hebben we gelijk een bezichtiging gepland en we werden meteen verliefd".

Waarop werd je meteen verliefd? Daniël: “Vooral de locatie de Stationslaan sprak ons aan. Het grenst aan de binnenstad. Zo’n locatie met zo’n grote tuin, dat is uniek. We konden best wel goed door het oude heen kijken. Dus we wisten gelijk dat het een huis met potentie was. Als je dit flink gaat renoveren, dan kan het echt iets geweldigs worden”.

Stationslaan Harderwijk

De oplevering van het huis was 1 november. Daniël en Melissa konden de tussentijd goed gebruiken om alles te regelen. "We zijn naar een binnenhuisarchitect geweest, die heeft een heel ontwerp voor ons gemaakt. En doordat we nog even moesten wachten konden we een aannemer regelen. Aannemers zijn momenteel onwijs druk, je moet ze nu zelfs een half jaar van tevoren regelen, dat kwam voor ons super goed uit."

Wat gebeurde er toen het ontwerp van de binnenhuisarchitect af was? Melissa: "We hebben het ontwerp echt als lijdraad gehouden. Aan de hand daarvan zijn we allerlei dingen, zoals de vloer, de deuren en keuken gaan uitzoeken. Maar we hebben nog steeds niet alle beslissingen genomen, er komen iedere keer weer nieuwe dingen bij waarover je een keuze moet maken".


(Ontwerp beneden. Bekijk hier meer foto's van het ontwerp!)

Toen 1 november er eenmaal was zijn Daniël en Melissa direct van start gegaan met slopen. “We zijn samen met onze vrienden en familie begonnen met het strip- en sloopwerk van boven tot beneden. Ook zijn we begonnen met behang trekken en allerlei klussen die we zelf konden uitvoeren. Voor het grotere werk hebben we de aannemer ingeschakeld. Zo hebben zij de schoorstenen van het dak gehaald. De schoorstenen werden niet meer gebruikt en waren lek, ook namen ze ontzettend veel ruimte in beslag. Het waren hele ouderwetse schoorstenen van 1 bij 1 meter en dat ging van het dak, helemaal naar beneden. Dat kwam niet goed uit met de ruimte dus hebben we besloten het helemaal weg te halen".

Het is een oud huis met veel authentieke details, hoe gaat dat er straks eruit zien? “Het huis heeft glas-in-lood ramen, deze houden we. Dit ging alleen niet zonder slag of stoot", zeggen Daniël en Melissa lachend. "Melissa wilde graag dat het glas-in-lood bleef, maar daar kon ik me niet zo in vinden", gaat Daniël verder. "Uiteindelijk hebben we toch besloten het te laten zitten. Ook behouden we de togen. Daarnaast moeten we, helaas, een boel vervangen. Zo had het plafond in de woonkamer sierlijsten, maar het plafond moest er volledig uit vanwege de isolatie. Vroeger gebruikten ze riet als isolatie. Over dit riet brachten ze dan een stuclaag aan. Dit is natuurlijk helemaal niet meer van deze tijd, en dit hebben we helemaal moeten strippen. Er zijn zulke ouderwetse manieren van afwerking gebruikt, dit moeten we wel vervangen anders ga je er later veel problemen mee krijgen".


(Het riet wat gebruikt werd voor de isolatie)

Er zijn iedere dag ongeveer acht mensen aan het werk in het huis. Momenteel wordt er nog veel gesloopt, maar over een tijdje gaan we weer kijken hoe de verbouwing er voor staat. Wil je in de tussentijd op de hoogte blijven van de verbouwing? Volg dan het Instagram-account Stationslaan Harderwijk! Hier worden regelmatig updates gedeeld door Melissa.


(Achterkant huis)

Tweede verdieping Stationslaan
(Tweede verdieping)

Zolder Stationslaan
(Zolder)

Bekijk hieronder de video met nog meer beelden van het huis!