Het echtpaar J. Kramer en M.C. Kramer-Silvius viert hun 65-jarig huwelijksjubileum

Burgemeester Harm-Jan van Schaik bracht het bruidspaar op dinsdag 14 juni om 16.00 uur een felicitatiebezoek.

Echtpaar J. Kramer en M.C. Kramer-Silvius 65 jaar getrouwd.

Jaap Kramer, geboren en getogen Harderwijker. Maaike Silvius geboren in de Klundert in Noord Brabant. Toen Maaike als 17 jarig meisje vanuit Brabant naar Ermelo ging om daar de opleiding voor psychiatrische verpleegkundige te doen op Veldwijk, gebeurde het nog wel eens dat ze op zondagmiddag naar de Grote Kerk in Harderwijk ging.

Daar ontmoette ze Jaap Kramer, ze vonden elkaar leuk. Ze kregen verkering en op 14 juni 1951 gaven ze elkaar het jawoord. Jaap werkte bij de PTT. Maaike was gestopt met de opleiding. Ze hebben eerst nog bij de ouders van Jaap ingewoond en later zijn ze verhuisd naar de Kleine Markstraat.

Hun oudste dochter werd in oktober geboren. Na de Kleine Markstraat verhuisden ze naar de Prins Frederik Hendriklaan. In mei 1961 werden ze verblijd met een 2e dochter. Na een aantal jaren verhuisde het gezin naar de Van Geunslaan. Van daaruit zijn beide dochters ook getrouwd. Nu wonen ze alweer heel wat jaren aan de Mecklenburglaan, een appartementje, gelijkvloers en met lift. Ze wonen er met veel plezier.

Ze hebben 2 kleinkinderen en 2 achterkleinkinderen. Jaap was altijd erg sportief, is gek op voetbal en menigeen ziet hem op zijn scootmobiel op weg naar V.V.O.G.. Hij is scheidsrechter geweest, rapporteur bij de K.N.V.B. Hij ging er vroeger graag op uit met auto en caravan en hij houdt van de natuur.

In de PTT tijd heeft hij heel wat kabels in de polder gelegd, gelast, in woonwijken in Lelystad enz. Maaike was thuis, hield van breien, heel wat paren sokken heeft ze gebreid voor hun kleinzoon en vele anderen. Zingen was haar grote passie. Jaren heeft ze op een koor gezeten.

Ze hebben de mooie leeftijd van 85 en 86 jaar. Hun gezondheid is wel wat brozer geworden. Samen proberen ze natuurlijk ook met kinderen en kleinkinderen het beste er van te maken.

Echtpaar Kramer 65 jaar getrouwd Harderwijk