Harderwijkse stomerij komt als eerste in Nederland met Drone-Delivery on-Demand

Topcleaning Textielreinigers te Harderwijk komt met een primeur door als eerste bedrijf in Nederland te gaan werken met een aflevermogelijkheid per drone. Het baanbrekende concept zal per begin april zijn intrede doen. 

Klanten kunnen tegen een kleine vergoeding elk gewenst tijdstip uitkiezen om hun goederen te laten bezorgen.

“We zijn 6 maanden geleden gestart met een traject om dit kostendekkend te maken. Samen met een Nederlands bedrijf dat zich op drone delivery heeft toegespitst hebben we diverse pilots gedraaid om alle mankementen uit het systeem te krijgen. We hebben nu bovendien eindelijk de benodigde vergunningen rond. Dit had behoorlijk wat voeten in de aarde maar we zijn zeer verheugd dat wij onze klanten deze mogelijkheid kunnen aanbieden”, aldus bedrijfsleider Ruben van Pelt.

'Het scheelt ons en onze chauffeurs een hoop tijd!' Aldus logistiek medewerker Peter Sitsen. 

Logistiek medewerker Peter Sitsen vult aan: “Onze klanten reageren enorm enthousiast en zijn vooral erg blij met het feit dat ze elk gewenst bezorgmoment zelf kunnen kiezen. Het scheelt ons en onze chauffeurs een hele hoop tijd!”.
 
Het Harderwijkse bedrijf viel afgelopen jaren meerdere malen in de prijzen en is de afgelopen drie jaar uitgegroeid tot de grootste bruidsmodereiniger van Nederland. “We zochten naar een manier om onze logistiek aan te passen op deze enorme groei. Afleveren per drone is niet langer de toekomst maar is nu realiteit en we zijn trots dit als eerste in Nederland te kunnen introduceren”.

De eerste officiële dronebezorging zal maandag 3 april om 12.00 gelanceerd worden.

Dit zal vanaf 11.55 LIVE te volgen zijn op de facebookpagina van Topcleaning Harderwijk.
 
Het systeem zal vooralsnog alleen voor de klanten van bruidskleding te gebruiken zijn. In een later stadium hoopt Topcleaning ook haar overige klanten met de drones te kunnen bedienen. Vanaf april beschikt Topcleaning over 4 onbemande drones die in een straal van 40 kilometer rondom Harderwijk kunnen bezorgen.