Door felle brand volledig verwoeste verfgroothandel weer volop in business

Harry Schipper – Vanaf vandaag opent Ter Hoeven Verfgroep haar deuren op de nieuwe locatie aan de Lorentzstraat 39, in het voormalige pand van Multicopy (naast Toolstation).

De verfgroothandel herpakte zich binnen drie maanden na een allesverwoestende brand die op zondagochtend 28 januari een groot bedrijfscomplex aan de Voltastraat volledig in de as legde

Ter Hoeven Verf Harderwijk

Veel Harderwijkers die die zondagochtend op tijd waren opgestaan hebben de enorme rookwolken gezien die opstegen vanaf industrieterrein Lorentz. “De brand bracht enorm veel extra werkzaamheden met zich mee. Dit is met hulp van onze leveranciers en het gehele team van de Ter Hoeven Verfgroep met een enorme inzet opgepakt”, blikt directeur Jack van Dijk terug op de brand en de gevolgen ervan.

“Ja, die brand had veel impact op zowel ons bedrijf als de medewerkers. Gelukkig is niemand bij de brand gewond geraakt. Maar we raakten wel op slag een van onze belangrijke verkooppunten kwijt en hebben daarna snel moeten schakelen en veel moeten organiseren om de gevolgen voor vooral onze klanten zo beperkt mogelijk te houden. Die hebben we direct vanaf de volgende dag kunnen bedienen vanuit voornamelijk onze vestigingen in Apeldoorn en Barneveld”.

Het personeel van de Harderwijkse vestiging, inclusief chauffeurs zo’n zes werknemers sterk, kon zolang aan de slag op een van de zeven andere vestigingen van de Ter Hoeven Verfgroep. Het bedrijf heeft naast Harderwijk, Apeldoorn en Barneveld ook nog vestigingen in Deventer, Kampen, Ede, Huizen en Hilversum.

Directeur Ter Hoeven Verfgroep  Jack van Dijk stelt dat de heropening deze donderdag in het teken staat van een weerzien met de vele trouw gebleven klanten. Hij: “Onze klanten hebben ons enorm ondersteund en begrip getoond in deze lastige periode. Dan merk je opnieuw dat er meer is dan alleen het zakelijke en dat doet goed. Wij zijn hen hiervoor heel erg dankbaar”. Harderwijkse schildersbedrijven en andere klanten en alle leveranciers ontvingen uiteraard allemaal een uitnodiging om een kijkje te komen nemen op de nieuwe locatie.

“We werden uitgedaagd door deze tegenslag en hebben ons zelf uitgedaagd om er sterker uit te komen. Ik durf te zeggen dat dit gelukt is, met een compliment aan allen die hieraan een steentje aan hebben bijgedragen”, aldus Van Dijk.

Ter Hoeven Verf Harderwijk