Van bedrijf aan huis naar eigen pand aan de Morsestraat

Door Petronella van het Goor - Cevapcici, kip it real, oma’s sudderpot of Toet Toet Oink Oink voor de perfecte pulled pork. Het is een kleine greep uit de kruidenmixen van Van Beekum Specerijen uit Harderwijk. Een familiebedrijf, gerund door vader Edwin van Beekhuizen en zoons Chris en Arne.

Van Beekum Specerijen Harderwijk
(Edwin, Chris en Arne van Beekhuizen)

Voordat voormalig slager Edwin van Beekhuizen uit Hierden Van Beekum Specerijen overnam, waren er zo’n dertig kruidenmixen te koop

De meest gangbare. “Ik denk dat we nu op tien keer zoveel zitten”, zegt zoon en mede-eigenaar Chris van Beekhuizen. Voor alle soorten vis of vlees, alle (wereld)gerechten, ook de vegetarische, is er wel een mix. “En we blijven nieuwe smaken bedenken en ontwikkelen. In ons nieuwe pand hebben we daar ook de ruimte voor.”

Van Beekum Specerijen Harderwijk

Nieuw pand
Hij staat in de keuken van het nieuwe pand aan de Morsestraat, de plek waar ze creaties uitproberen. En dat zijn niet alleen kruidenmixen, ook marinades en sauzen worden er gekeurd. Nog maar vier jaar geleden verhuisde het bedrijf van Ermelo naar de Nobelstraat in Harderwijk. “Maar eigenlijk zaten we daar meteen al te krap”, zegt Chris lachend. Hij wijst een machine op de productievloer aan. “We kunnen in deze machine vijfhonderd kilo tegelijk mengen. In het vorige pand konden we die niet kwijt.” Dat volume hebben ze nu nog niet nodig, maar als ze terugkijken op de laatste zeven jaar, gaan ze daar wel naar toe. “We hebben dit pand op de groei gekocht.”

Mengmachine van Beekum

Alles nog met de hand
Zo’n tien jaar geleden begon de webshop (een idee van Chris en Arne) net een beetje te lopen. De mixen werden allemaal nog handmatig gemengd en afgevuld in het bedrijf aan huis, in Hierden. Chris heeft zijn studietijd gebruikt om de webshop te laten groeien. “Ik leerde alles over Adwords campagnes, advertentieplanning en conversiewaarden. Alle onderzoeken die ik tijdens de studie moest doen, gingen over Van Beekum Specerijen.” En met succes. De webshop werd zo goed gevonden dat vader Edwin en broer Arne een dagtaak had aan het klaarmaken van de orders. Met het diploma op zak, in 2017, stapte Chris, samen met broer Arne, als mede-eigenaar bij vader en broertje in het bedrijf en verhuisden ze de productie naar Ermelo. “En nu staan we hier”, zegt hij trots.

Ze willen graag de nummer één kruidenwebshop van Nederland blijven. “We scoren een 9.6 in klanttevredenheid. Daar zijn we heel trots op en daar werken we hard voor.” En groeien in maatwerk en business to business. “Denk dan aan private label opdrachten of kruidenmixen leveren aan de industrie. We vinden het leuk om mee te denken. Onze kennis en kunde te delen.”

Feestelijke opening
Voor vrienden, familie en goede bekenden was er een openingsfeest op vrijdag 3 mei. “Mooi om samen te vieren wat we de afgelopen jaren mochten bereiken. Dat laten we graag zien.”


www.vanbeekumspecerijen.nl