Harderwijkse roept stadsgenoten op Afghanistan te steunen

Door Petronella van het Goor - De Harderwijkse Esther heeft op Instagram (@mamaenhaar4mannen) een foto geplaatst van de Afghaanse vlag met de hashtag #saveafghanistan. Ze riep daarbij haar medeHarderwijkers op hetzelfde te doen en tagde daarin onder meer de gemeente Harderwijk, de burgemeester en Harderwijkse Zaken.

Vanwaar deze oproep aan 'heel' Harderwijk? "Veel Afghaanse mensen voelen zich echt in de steek gelaten

Nu zal mijn ene bericht op social media niets aan de situatie veranderen, maar het is ook meer bedoeld als een oproep. Deel dit bericht, laat de mensen voelen dat er ook heel veel mensen zijn die wel aan ze denken en doen wat mogelijk is.

" Esther doelt onder meer op de demonstraties die op verschillende plekken in Nederland worden gehouden en de inzamelingsacties voor de nood in Afghanistan. Ze zag dat haar stad nog niet zo goed vertegenwoordigd was in al de steunbetuigingen. "Dat wil niet zeggen dat geen van de Harderwijkers iets doet natuurlijk."

Het bericht op Instagram was voor haar meer een aanzetje. "Laten we op deze manier vanuit Harderwijk onze steun overbrengen. Misschien zorgt het er voor dat er meer mensen over na gaan denken en bijvoorbeeld gaan doneren. Je weet maar nooit. Het is in elk geval het proberen waard", besluit ze.