Harderwijkse Marijn in RTL Late Night

Het houdt niet op voor Marijn Fidder (20) uit Harderwijk. Afgelopen zaterdag won ze tijdens de EO Jongerendag de BEAM Award voor Jongere van het Jaar. 

Ze was genomineerd voor haar fotoproject Stoute Cellen. Het afgelopen half jaar is ze bezig met het fotograferen van kinderen met kanker. In het ziekenhuis, thuis, onderweg, tijdens chemo's en behandelingen, maar ook 'gewoon' thuis, spelend en knuffelend.

Het is haar doel om mensen een beeld te geven van waar deze kinderen en hun ouders door heen gaan, maar ook om het vast te leggen voor later. Omdat het iets is waar ouders misschien niet aan denken, maar het wel belangrijk kan zijn later, voor de verwerking of de herinnering aan een heftige tijd.

De redactie van RTL Late Night heeft haar benaderd over dit project en vanavond zit ze aan tafel bij Humberto Tan. Ze heeft er zin in. "Ik ben blij dat dit project deze aandacht krijgt. Mensen moeten dit zien, omdat het een goed beeld gaat geven van de situaties waarin kinderen zich begeven, waarom er zoveel belangrijk werk wordt gedaan."

Marijn Fidder en Britt Harderwijk