Harderwijkse in de race voor boswachter op Texel

Bernadet Jiskoot (42) uit Harderwijk doet mee aan het programma ‘Boswachter gezocht’ van SBS6. Als ze het programma wint, verhuist ze naar Texel en wordt ze, zoals de titel al doet vermoeden, boswachter. Nu is ze dolfijnentrainer bij het Dolfinarium. Van de ene droombaan naar de andere. 

Na eenentwintig een droom baan bij het dolfinarium was het toch tijd voor een nieuwe uitdaging. 

“Ik werk al eenentwintig jaar bij het Dolfinarium en ik ben daar senior trainer. Werken  met mensen, in combinatie met deze mooie dieren is en blijft bijzonder. En toch zou ik deze mooie baan, die ik met veel passie uitvoer, op willen geven voor de baan als boswachter op Texel. Waarom? Omdat natuur mijn andere passie is en daar zou ik ook graag in willen werken.”

Vorig jaar merkte ze dat ze toe was aan iets anders, een nieuwe uitdaging, hoe mooi de baan in het Dolfinarium ook is. “Ik besloot boswachter te worden. En gek genoeg kwam toen het oproepje voorbij van het programma Boswachter Gezocht.” Het programma kwam voor Jiskoot precies op het juiste moment. “Ik kreeg het linkje ook al doorgestuurd door vrienden die wisten dat ik daar mee bezig was.” Ze wil er helemaal voor gaan. “Ook al komt deze sollicitatieprocedure, die het toch is, op televisie, ik wil mezelf laten zien en bewijzen dat ik die baan aankan.”

De liefde voor dieren en voor de natuur zit er al van jongs af aan in.

“Ik las alles wat over dieren of natuur ging. Ik trok vaak het bos in, had een verzameling natuurboeken en altijd veel dieren om me heen.” Ook het beschermen van de natuur en het milieu vond ze belangrijk. “Ik sprak als kind gerust volwassenen aan die heide aan het uitsteken waren.” Die zorg voor de natuur, maakt dat ze de baan op Texel heel graag wil. “Het leren van nieuwe dingen, maar vooral mensen laten zien hoe mooi de natuur is en ze te leren hoe ze dat het beste kunnen beschermen.”

Familie en vrienden van Bernadet waren niet verbaasd. “Dat de baan op Texel is, was wel even slikken.” Natuurlijk zal het spannend worden en heus niet gemakkelijk. “Ik laat dan toch het mooie Harderwijk achter me, de Veluwe, veel familie en vrienden. Ook het loslaten van mijn fijne collega’s  en de dolfijnen, dat wordt huilen, maar dat heb ik er allemaal voor over.”

Ze schat haar kansen hoog in.

“Ik ben fanatiek, ga voor de winst en doe mee omdat ik dit echt heel graag wil.” Bernadet volgen in het beleven van haar droom? Kijk dan elke vrijdag om 21.30 uur Boswachter Gezocht op SBS6.