Harderwijker Erepenning voor Dim van Rhee

Burgemeester Harm-Jan van Schaik heeft op donderdagavond 19 september, nadat de gemeenteraad daartoe besloot, namens de raad de Harderwijker Erepenning uitgereikt aan de heer Dim van Rhee en hem tot Ereburger van Harderwijk benoemd.

Erepenning voor Dim van Rhee Harderwijk

De heer Van Rhee heeft zich op sociaal, politiek, bestuurlijk, cultureel en historisch gebied gedurende lange tijd op uitzonderlijke wijze verdienstelijk gemaakt voor de gemeente Harderwijk en haar inwoners. En doet dat nog steeds.

Hij is voorzitter van de Patiënt advies Raad St Jansdal en van verschillende stichtingen zoals de Stichting Viering Bevrijdingsdag Harderwijk en de Stichting Stadsdichter. Dim van Rhee was onder meer voorzitter van Harderwijk op ijs, Harderwijk FM, het comité Belgenkamp, het comité Koloniaal Werfdepot en de Stichting Harderwijk Hanzestad. Actief in de plaatselijke politiek was Van Rhee in de periode 1985 tot 2001.
 
Dim van Rhee werd in 2001 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau en is in dat jaar ook verkozen tot Harderwijker van het jaar.