‘Harderwijk geeft warmte’ helpt opnieuw

De actie ‘Harderwijk geeft warmte’ verloopt hartverwarmend. Voor stadgenoten die hun energierekening nauwelijks kunnen betalen is het afgelopen halfjaar al ruim 80.000 euro binnengekomen. Hiermee zijn tot nu toe zo’n 350 gezinnen geholpen. Zij ontvingen tegoedbonnen voor de supermarkt.

 ‘De kas is goed gevuld, er is nog genoeg om hen rond Pasen nogmaals te ondersteunen,’ aldus initiatiefnemer Jan van der Kolk. Ook nieuwe steunaanvragen blijven welkom

Het initiatief voor ‘Harderwijk geeft warmte’ kwam vorig jaar van enkele protestantse kerken. Aanleiding vormden de bizar stijgende energiekosten die menig gezin in financiële problemen brachten. Harderwijkers en Hierdenaren met een gunstige energierekening werd gevraagd hun energiesubsidie geheel of deels af te staan. De actie werd al direct gesteund door alle overige kerken in Harderwijk en Hierden, de beide moskeeën, de Gemeente Harderwijk en Zorgdat. Ook het Leger des Heils, Humanitas, de Zonnebloem en Vluchtelingenwerk sloten zich aan. Diverse bedrijven droegen goed bij.

Aanvragen voor financiële steun kwamen onder meer binnen via de Voedselbank en Mensen in Nood 0341. Toch denkt voorzitter Jan van der Kolk dat nog veel meer mensen voor deze ondersteuning in aanmerking komen. Hij vermoedt dat er sprake is van valse schaamte. Dat is niet nodig, benadrukt hij. Alle aanvragen worden discreet behandeld.

Gegadigden voor het financiële steuntje kunnen worden aangemeld bij Janny Bast, tel 06 20142259 of [email protected] en bij Derk Rougoor, tel 06 20230848 of [email protected]. De tegoedbonnen hebben een waarde van 50 of 100 euro. 

Noodfonds energie