Harderwijk geeft Gewicht aan Geluk

In de week van 7 juni organiseert de gemeente Harderwijk diverse activiteiten die ‘Gewicht geven aan Geluk´. 

Leer, ervaar en beleef geluk in de week van 7 tot en met 11 juni

Samen met De Geluksacademie, betrokken partners, inwoners en lokale initiatieven nodigen wij alle inwoners en ondernemers uit om mee te doen aan een inspirerend programma. Het wordt een week vol met workshops, lezingen, en kennissessies rond het thema geluk www.harderwijk.nl/geluk

Wethouder Gert Jan van Noort: “Iedereen verdient geluk in het leven en dat zit vaak al in kleine dingen. De aandacht die je hebt voor elkaar, de helpende hand die iemand je geeft die het nodig heeft. Ga op zoek naar een leefwereld waarin mensen en hun geluk centraal staan. Geluksgericht. Ervaar dit zelf in je privé leven, in je werk, maar ook samen. Zo kun jezelf en samen met anderen gewicht geven aan geluk.”
 
Een greep uit het programma van de Geluksweek
De Geluksweek start op maandag 7 juni met een digitale lezing over het Bruto Nationaal Geluk. Professor Leo Bormans (internationaal spreker over Geluk, Hoop & Liefde) en Werner Rutjes (bestuurder van SpectrumElan, winnaar beste (thuis)werkgever 2020) blikken terug op hun reis samen naar Bhutan, het land van Bruto Nationaal Geluk, in 2019. Zij vertellen persoonlijke verhalen en delen ontmoetingen en belevenissen die bijdragen aan Bruto Nationaal Geluk.
 
Op dinsdag 8 juni houdt Machteld Huber een digitale lezing over Positieve Gezondheid. Machteld is de grondlegger van het gedachtegoed Positieve Gezondheid. In haar bredere kijk op gezondheid draait het om eigen regie van de mens om de uitdagingen van het leven aan te kunnen - gezondheid is voor haar een middel datgene te doen wat zin geeft aan je leven.
 
Op woensdag 9 juni is Zorgdat actief in de Harderwijkse wijken met de workshop ‘Geluksgericht werken in de wijk’. Verschillende professionals nemen u mee in hun dagelijkse praktijk. ’s Avonds verzorgt Tommie Niessen met Tommie in de zorg een interactief programma (met livechat voor de kijker) vanuit het Huis van de Stad over ´Geluk in de zorg.' Tafelgasten gaan met elkaar en met Tommie in gesprek over hoe zorg hebben voor elkaar gelukkig maakt.
 
De Geluksweek sluiten wij af met een stadsconferentie op 10 juni met onder andere een Werkgeluk Show (in samenwerking met Wuestman) en een workshop De Gelukskoffer over geluksgericht werken met kinderen. Het volledige programma en het aanmeldformulier zijn te vinden op www.harderwijk.nl/geluk
Harderwijk geeft Gewicht aan Geluk