Goedkoper parkeren in Harderwijk voor bezoekers aan binnenstadbewoners

Vanaf nu kunnen bewoners in de binnenstad van Harderwijk tegen een voordelig tarief hun bezoekers de auto laten parkeren op een aantal parkeerterreinen.

Wethouder Jeroen de Jong en gemeentelijk adviseur Parkeren en Mobiliteit, Koert-Jan de Groote gaven daartoe het startsein

Reservering parkeerplaats bezoekers kan via de computer en met smartphone en iPad
De bewoners van de binnenstad kunnen vanaf 8 februari 2021 hun bezoek tegen een voordelig tarief laten parkeren op de parkeerlocaties P1, P2, P5, P6, P8, P13 en P16. Dat kan via een digitale bezoekersregeling. Bewoners krijgen na aanmelding een account en kunnen daarmee de kentekens van hun bezoek aan- en afmelden. De functie is door bewoners te gebruiken op een pc, smartphone en tablet. De bewoners van de binnenstad zijn al per brief geïnformeerd over deze mogelijkheid.
 
De parkeerregeling  is onderdeel van de brede parkeervoorziening

De gemeente Harderwijk wil bezoek aan de Harderwijker binnenstad met goede parkeervoorzieningen in en rondom de binnenstad mogelijk maken. Dat geldt nu ook voor bezoekers van de inwoners van de binnenstad. “Ook in deze tijd met alle maatregelen ben ik blij met deze parkeervoorziening”, aldus wethouder Jeroen de Jong.

Goedkoper parkeren voor bezoekers aan binnenstadbewoners Harderwijk
(Foto gemeente Harderwijk)