Goed voorbereid starten met revalideren

Op 24 juni is de videobrochure van Reactiveringscentrum Klimop in première gegaan. 

Hij is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over het reactiveringscentrum, bijvoorbeeld mensen die er gaan revalideren. In de video wordt een man gevolgd  tijdens zijn revalidatie in Klimop.

Kijkers kunnen zo kennismaken met het centrum. De beelden, die te zien zijn in een innovatieve en handzame videobrochure, kunnen revalidanten houvast bieden tijdens hun eigen revalidatie.  

De videobrochure ging toepasselijk in première in het naastgelegen ziekenhuis St Jansdal. Klimop is een joint venture van het ziekenhuis en Zorggroep Noordwest-Veluwe. Mensen die na een ziekenhuisbezoek moeten revalideren, kunnen dit doen bij Klimop. “Het gaat om ouderen die bijvoorbeeld een beroerte of een operatie hebben gehad”, aldus Inez Nieland, manager  van Reactiveringscentrum Klimop. Enkele cijfers: jaarlijks verblijven er zo’n 480 mensen en het gemiddeld aantal ligdagen is 32. “Doorgaans vinden mensen het prettig vooraf goed geïnformeerd te zijn over Klimop. Maar als je ziek of herstellende bent, is het moeilijk om informatie in je op te nemen. We hopen dat de videobrochure daarbij gaat helpen. Patiënten kunnen nu al vanuit hun ziekenhuisbed kennismaken met Klimop. En als de informatie toch wat is weggezakt, kunnen we de beelden ook weer tijdens de revalidatie laten zien.”

Omdat beelden vaak meer zeggen dan geschreven tekst, heeft Reactiveringscentrum Klimop gekozen voor de productie van de videobrochure. Inez Nieland: “De videobrochure in A4-formaat laat mensen in hoofdstukjes zien wat hen te wachten staat.  Zo kunnen ze goed geïnformeerd en voorbereid aan hun revalidatie beginnen.  De film is ook te zien op www.klimopreactivering.nl