Goed gevuld kerstpakket voor bewoners azc Harderwijk

De bewoners van het azc in Harderwijk hebben dinsdag een mooi kerstpakket gekregen. De dozen waren gevuld met onder meer pakken sap, heerlijke kerstkransen, thee, chocolade, pinda’s, dadels, rozijnen, chips en een flacon douchegel. De kerstpakkettenactie werd georganiseerd vanuit de internationale kerkdiensten en de werkgroep Kerk en Vluchteling Harderwijk

De pakketten konden worden samengesteld met financiële steun van vele lokale ondernemers en meer dan tien kerken uit Harderwijk en Hierden

Ruim vijftien vrijwilligers hebben afgelopen donderdag meer dan 640 pakketten ingepakt. Dinsdagochtend waren enkele vrijwilligers al vroeg op om de kerstpakketten naar het azc te brengen, waar ze bij het sjouwwerk geholpen werden door bewoners van het azc en de huismeesters.

De kerstpakketten werden in goed overleg met het COA in de week voor Kerst uitgedeeld tijdens het wekelijkse stempelmoment. Om negen uur stonden diverse vrijwilligers klaar om alle bewoners van het azc een ”Merry Christmas” toe wensen. De vrijwilligers die de dozen overhandigden, kennen veel asielzoekers, bijvoorbeeld door taallessen, vrouwenavonden of de internationale kerkdiensten. Voor iedere bewoner, bekend of onbekend, was er een vriendelijk woord of, als je elkaars taal niet begrijpt, een grote glimlach.

Veel azc-bewoners reageerden verheugd op de actie. De organisatoren bedanken iedereen die deze actie mede mogelijk heeft gemaakt.

Kerstpakketten AZC Harderwijk 2023